Auto zanimljivosti

Lancia Ypsilon najlošiji na testu bezbjednosti (VIDEO)

Lancia Ypsilon najlošiji na testu bezbjednosti  (VIDEO)
Lancia Ypsilon najlošiji na testu bezbjednosti (VIDEO)

U zadnjem krugu EuroNCAP testiranja Lancia Ypsilon je pokazala najgori rezultat.

Sedmi krug testiranja obuhvatio je ukupno 15 automobila, među kojima su maksimalnih pet zvjezdica osvojili Mercedes GLC, Infiniti Q30, Jaguar XE (i XF), Opel Astra, Kia Sportage (i Optima), te Renault Megane (i Talisman).

Zvjezdicu manje uhvatili su Nissan Navara i MINI Clubman, dok se BMW Z4 morao zadovoljiti sa tri zvjezdice. Ovaj zadnji je ujedno najstariji od testiranih vozila, ali i najstariji od tri roadstera testirana ove godine. Nešto niža ocjena stiže jer ima manjkavu bezbjedonosnu logistiku, standardnu kod drugih BMW-ovih modela.

 Nedavno obnovljena Lancia Ypsilon ostala je na kraju sa tek dvije zvjezdice. U području bezbjednostii odraslih putnika rezultat je 44%, 79% je osvojeno za zaštitu djece, a 64% za pješake. Kad je u pitanju bezbjedonosna pomoć rezultat je 38%. Uz sve rečeno valja pomenuti kako se Ypsilon u testu frontalnog sudara još k tome zapalio, o čemu je obaviješten proizvođač. Podsjetimo, Lancia Ypsilon je nedavno predstavljena u obnovljenom izdanju i trenutno je jedini model u ponudi nekad slavnog proizvođača.

U službenom saopštenju stoji kako "kupci koji brinu o bezbjednosti danas mogu izabrati puno kvalitetnija vozila". Logično, s obzirom da je ovaj model ostvario najlošili rezultat u novijoj istoriji EuroNCAP-ovih testiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije