Auto zanimljivosti

Moto "Ferarija": Izraditi jedan auto manje, kako bi ga uvijek neko čekao

Moto "Ferarija": Izraditi jedan auto manje, kako bi ga uvijek neko čekao
Moto "Ferarija": Izraditi jedan auto manje, kako bi ga uvijek neko čekao

MARANELO - Obično je posao marketing izvršioca prilično jasan - prodaja što više automobila.

Međutim, menadžer "Ferarija" ima potpuno drugačiji zadatak. Za njega je problem prevelika prodaja ferarija. Ekskluzivnost prestavlja ključ za održavanje ovog brenda.

"Imam veliku odgovornost da održim u životu taj san koji se zove ferari", rekao je menadžer "Ferarija", piše CNN.

Čak i ako imate novac, to vam ne garantuje mesto ni blizu liste za višemesečno čekanje jednog od ovih automobila. Ako želite Ferari, pomoći će vam ukoliko od ranije imate veze sa brendom, prenosi B92.

Kada izađe novi ferari, povlašćeni tretman imaju članovima ferari porodice. Ukoliko imate 6 ferari automobila u svom vlasništvu, vaša porudžbina će biti među prvima na listi.

To ne znači da "Ferari" nije raspoložen za primanje novih članova u svoju porodicu.

Za nove kupce, najpopularniji je kabriolet ferari T. Skoro dvije trećine kupaca iz Kalifornije su novi članovi ferari porodice, a sa cijenom od 200.000 dolara, to je relativno pristupačno članstvo.

Sa druge strane, za omiljene članove ferari porodice postoji limitirano izdanje ferarija, koji je obično rasprodat i prije nego što se predstavi široj javnosti.

A za one najvažnije, "Ferari" izrađuje poseban i jedinstven automobil (zapravo, izrađuju se dva takva, jer jedan mora biti testiran na nesreću). To je nešto što "Ferari" radi dva do tri puta godišnje kako bi nagradio svoje najbolje kupce. Kako kažu, to nije poklon, iako on košta milione.

Svaki novi ferari se izrađuje prema želji. Enterijer, eksterijer, boje, sve to treba prilagoditi klijentu.

Ukoliko klijent želi da se boja automobila slaže sa njegovom kravatom - to će i dobiti.

"Ferari", međutim, nameće neke granice kada je u pitanju ovaj izbor, jer je imidž brenda važniji od želja koje mogu da ga naruše. A sve to zarad njegove vrijednosti na putu.

Zbog toga nije slučajno što je prošle godine, na aukciji od 10 prodatih automobila, upravo 9 u vlasništvu "Ferarija". Činjenica je da je najskuplji automobil ikada prodat na aukciji je upravo ferari 1962 za 38 miliona dolara.

Već decenijama, "Ferari" prodaje svoje automobile za milione dolara, tako da je danas izgradio svoj imidž nevjerovatnog i lijepog automobila.

Održavajući ovaj ciklus ekskluziviteta, "Ferari" već godinama, objavljuje da neće proizvoditi više od 7.000 komada godišnje.

Cilj i dalje ostaje isti, da se uvijek izradi jedan ferari manje, kako bi uvijek imao neko ko će morati da čeka na njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije