Auto zanimljivosti

Mustang iz 1968. izložen u centru Vašingotna

Mustang iz 1968. izložen u centru Vašingotna
Foto: N.N. | Mustang iz 1968. izložen u centru Vašingotna

Ford Mustang iz 1968. korišćen tokom snimanja filma "Bullitt" je tek nedavno pronađen, a sada je izložen u National Mallu u Vašingtonu D.C.

Originalni "Bullitt Mustang" je izložen u staklenoj 'garaži' i može se vidjeti u bilo koje dana ili noći do 23. aprila u prestonici SAD.

Šef inženjera za Mustang je izjavio: "Vidjeti Bullitt pod staklom na nekoliko koraka od Smithsonian muzeja, Lincoln Memorijala i Washington Monumenta odaje počast automobilima koji su prevazišli upotrebnu vrijednost kako bi postali istinski ikonični primjeri američke kulture."

Mnogi fanovi filma i ovog automobila su se plašili da je Mustang, kog je vozio Steve McQueen, završio na otpadu ili zaboravljen u nekoj štali. Čak ni 'lovci' na Mustange nikad nisu uspjeli da ga pronađu.

To se sve promijenilo kada se Sean Kiernan obratio Fordu, pred otkrivanje novog Mustang Bullitta na ovogodišnjem sajmu automobila u Detroitu.

Seanov otac, Robert, je kupio automobil još 1974. godine za 6.000 dolara, što se ispostavilo da je bila odlična investicija u nešto što je sada procjenjeno na nekoliko miliona dolara.

Spletom okolnosti, automobil je ostao tajna sve ove godine, iako to nije bio dio plana. Kiernan je kontaktirao Ford prije dve godine u vezi mogućnosti autentifikacije i restauracije ovog Mustanga. Umjesto toga, zeleni Bullitt je ostao u originalnom stanju, što ga čini još vrednijim.

Još uvijek ima zavarene nosače kamera odozdo, Warner Bros naljepnicu za parking, a, po želji McQueena, svjetla za vožnju u nazad su odstranjena.

(dmotion.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije