Auto zanimljivosti

Nissan Kicks: Novi krosover kreće u svijet iz Brazila

Nissan Kicks: Novi krosover kreće u svijet iz Brazila
Nissan Kicks: Novi krosover kreće u svijet iz Brazila

Nissan je objavio fotografije novog globalnog potkompaktnog krosovera koji će se najprije pojaviti na brazilskom tržištu.

Japanski proizvođač njavio je model Kicks još 2014. kada je predstavljena konceptna varijanta ovog vozila. Serijska verzija ne razlikuje se mnogo od koncepta. Automobil ima prepoznatljiv Nissanov prednji dio sa maskom hladnjaka koja je uokvirena stilizovanim slovom "V" i karakterističnim dnevnim LED svjetlima u obliku bumeranga.

Krov je vizuelno naglašen drugačijom bojom u odnosu na ostatak karoserije, a crni krovni nosači dodatno ističu njegovu posebnost. Unutrašnjost automobila takođe je dvobojna, čime je razbijena monotonija enterijera.

Volan zasječen na donjem dijelu, a instrument tabla predstavlja kombinaciju analognih i digitalnih uređaja. Na centralnoj konzoli izdvaja se sedmoinčni ekran multimedijalnog sistema.

S obzirom da je na fotografijama prikazana verzija sa bogatijim paketom opreme, sjedišta, upravljač, dijelovi kokpita i nasloni za ruke u vratima presvučeni su kožom, a snaga se prenosi na točkove putem automatskog mjenjača.

Nissan za sada nije objavio specifikacije, ali očekuje se da se dimenzije serijske verzije modela Kicks ne razlikuju mnogo od koncepta, koji je dugačak 4,3 m, širok 1,8 m a visok 1,6 m, po čemu se ovaj automobil u gami japanskog proizvođača pozicionira između modela Juke i Qashqai.

Sa međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 2,62 m, Kicks pruža više komfora u kabini od Nissana Juke, pogotovo za putnike na zadnjim sedištima.

Nissan je najavio da će novi krosover u prodajne salone stići u avgustu 2016, i to najprije u Brazil, a zatim i na tržišta ostalih zemalja Latinske Amerike. Kasnije će broj zemalja u kojima će ovaj automobil biti dostupan biti proširen na 80.

U početku, Nissan Kicks će se proizvoditi u fabrikama u Brazilu i Meksiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije