Auto zanimljivosti

Nova predsjednička limuzina spremna da ugosti Trampa

Nova predsjednička limuzina spremna da ugosti Trampa
Foto: NAMI | Nova predsjednička limuzina spremna da ugosti Trampa

Cadillac je isporučio novi model predsedničke limuzine američkoj tajnoj službi koja se brine o bezbjednosti prvog čovjeka SAD.

Vladimir Putin nije jedini koji će uskoro sjesti u potpuno novu službenu limuzinu, s obzirom da je specijalni novi modela Cadillaca spreman da ugosti američkog predsjednika.

Otkako je preuzeo dužnost predsjednika SAD prije više od godinu dana, Donald Tramp koristi predsjedničku limuzinu u kojoj se vozio i njegov prethodnik, Barak Obama, popularnu “Zvijer”.

“Zvijer” je debitovala još na prvoj Obaminoj inauguraciji, početkom 2009, i pratila je američkog predsjednika tokom njegova dva mandata.

Prije nego što je Tramp i zvanično preuzeo dužnost prvog čovjeka SAD, Cadiilac je najavio nasljednika “Zvijeri”, a prema rečima čelnika te kompanije, nova predsjednička limuzina prošla je sve neophodne testove i predata je na upotrebu američkoj tajnoj službi koja se brine o bezbjednosti predsjednika.

Očekuje se da će ovaj automobil uskoro biti i zvanično predstavljen, a Tramp če ga koristiti od ljeta 2018.

Cadillac je napravio sve predsjedničke limuzine od 1993. do danas, a Trampova limuzina samo je jedno iz serije specijalnih vozila koje koristi pratnja i obezbjeđenje predsjednika - ukupan ugovor sa General Motorsom težak je 15,8 miliona dolara.

Nova limuzina prošla je brojne testove u posljednjih 12 mjeseci, što su zabilježili i “špijunski” fotografi koji objektivom love nove modele automobila na drumovima širom svijeta.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije