Auto zanimljivosti

Novi Rimčev bolid će imati 1.914 konjskih snaga

Novi Rimčev bolid će imati 1.914 konjskih snaga
Foto: Rimac Automobili | Novi Rimčev bolid će imati 1.914 konjskih snaga

Mate Rimac će na sajmu u Ženevi sutra predstaviti svoj novi bolid, a na Facebooku je otkrio jedan nevjerovatan podatak o njemu.

"Što stiže sutra? Puno stvari. Između ostalog - ovo", napisao je Rimac na Facebooku uz kratki teaser video koji prikazuje da će novi Rimčev električni hiperautomobil imati nevjerovatnih 1914 konjskih snaga.

Time bi Rimčev novi bolid, kojeg nezvanično naziva Concept Two, trebalo da postane najbrži električni automobil na svijetu.

Da se radi o, blago rečeno, impresivnoj snazi, govori i komentar preduzetnika i filantropa Nenada Bakića, koji je Rimcu na Facebooku napisao: "Zaboravili ste decimalni zarez nakon 1, prije 4."

Podsjetimo, novi Rimčev bolid, koji bi po performansama trebalo da nadmaši novi Tesla Roadster, biće predstavljen u utorak u 14:30 na međunarodnom auto sajmu u Ženevi, a Rimac Automobili su nedavno objavili video koji prikazuje izgled novog bolida.

Nakon što je Rimac nedavno objavio prvi teaser video za novi bolid, o njemu su se raspisali brojni svjetski mediji, a naročito oni posvećeni električnim automobilima.

Unveiling at Geneva Motor Show

On March 6th, 14:30 at Geneva International Motor Show, the most important automotive stage, we will introduce you to the next generation of hypercar performance - a car, quite literally, alive with technology. Stand by.

Posted by Rimac Automobili on 28. veljače 2018

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije