Auto zanimljivosti

Objavio snimak opasne vožnje pa završio u zatvoru

Objavio snimak opasne vožnje pa završio u zatvoru
Foto: Screenshot | Objavio snimak opasne vožnje pa završio u zatvoru

Koliko glupi morate da budete da na motociklu jurite po gradu, kršite saobraćajne propise, sve to snimite i onda objavite na internetu?

Pa, otprilike kao 25-godišnji Kamal Ričards, koji je u Londonu sve to učinio i zbog opasne vožnje zaradio 15-mjesečni boravak u zatvoru.

Mladić iz londonskog naselja Sautvark bio je jedan od motociklista koji su učestvovali u jednočasovnoj vožnji na Novu godinu 2016.

Tokom vožnje snimio je sebe kako krši propise najmanje 30 puta, a policija kaže da je u eventualnim nesrećama neko mogao i da pogine.

"Ričardsovi potezi bili su opasni i sebični i mogli su da imaju fatalne posljedice. Opasna i bezobzirna vožnja rizikuje živote mnogih i nije ništa čime treba da se hvalite", kaže Sian Hejvord iz policije, prenosi "My London News".

Na videu se može vidjeti i kako Ričards zajedno sa svojim kolegama prolazi kroz podvožnjak u pogrešnom smjeru i juri blizu automobila koji idu iz suprotnog pravca.

Policija kaže da je prolazio na crveno svjetlo. Ričards je na kraju uhapšen 24. januara prošle godine, a osuđen je 5. februara ove godine.

Osim zatvorske kazne dobio je i zabranu upravljanja motornim vozilima u trajanju 31 mjesec, a moraće i da polaže produženi ispit ako bude htio da vozi ponovo, piše "Vecernji.hr".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije