Auto zanimljivosti

Opel preskače sajam u Ženevi, nema novih modela

Opel preskače sajam u Ženevi, nema novih modela
Foto: Ilustracija | Opel preskače sajam u Ženevi, nema novih modela

Automobilske marke Opel i Vauxhall neće izlagati svoja vozila na predstojećem sajmu automobila u Ženevi, koji se održava 8-18. marta.

Dva sestrinska brenda, koja su 2017. prešla iz ruku američkog General Motorsa u vlasništvo francuske PSA grupe trenutno nemaju ni jedan novi model koji bi predstavili publici na ženevskom salonu, piše AutoNews.

Kako navodi isti izvor, procijenjeno je da ne bi imalo smisla trošiti dragocjena finansijska sredstva na izlaganje automobila koji su već imali svoje premijere na nekom od ranijih velikih svjetskih auto-salona. Štaviše, uštede su prioritet za Opel/Vauxhall nakon prethodnih godina u kojima su bilježili gubitke u poslovanju.

Novi vlasnik, PSA grupa, potvrdila je da će dva brenda preskočiti Ženevu 2018, uz slično obrazloženje.

"Ako naši brendovi nemaju novi proizvod, neće ih ni biti na sajmu", jasan je portparol PSA.

Pored marki Opel/Vauxhall, PSA je vlasnik i brendova Peugeot, Citroen i DS, a ovaj posljednji takođe će odsustvovati sa ženevskog auto-salona u martu, iz istog razloga – nema novi model koji bi promovisao.

Sa druge strane, Peugeot i Citroen najavili su da će učestvovati na najvećoj evropskoj izložbi novih modela automobila u prvoj polovini godine.

Za razliku od 2018, na prošlogodišnjem ženevskom salonu Opel/Vauxhall imao je zapažen nastup, s obzirom da je predstavio više novih modela, kao što su Crossland X, Grandland X, te Insignia u Grand Sport i Sports Tourer (karavan) izdanju.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije