Auto zanimljivosti

Otvoren "Auto Show Week" u Tuzli

Otvoren "Auto Show Week" u Tuzli
Foto: Ilustracija | Otvoren "Auto Show Week" u Tuzli

TUZLA - Prezentacijom novog mercedesa S klase u Tuzli je otvoren drugi "Auto Show Week", a biće predstavljeno oko 100 vozila 17 proizvođača na parkingu "Bingo City Centra".

Testne vožnje, premijere, promocije, inovacije, predavanja, tuning show, rasprodaje te niz drugih sadržaja bit će ponuđeni posjetiteljima. "Auto Show Week" nije samo salonsko predstavljanje automobila, nego predstavljanje pravca kojim se auto-industrija kreće. Ona se, kako kažu organizatori, kreće u pravcu zaštite okoline.

"Već sada promišljaju o budućnosti, a ona je prije svega u biciklima, u auto-industriji, u električnim automobilima, manjem kretanju u centru gradova aklasičnim automobila, manjem javnom transportu. Ovih pet dana doveli smo sve što valja u auto-industriji", rekao je Zlatko Berbić, direktor "Auto Show Weeka" Tuzla.

Najpoznatije svjetske marke automobila i novosti iz auto-industrije bit će narednih pet dana nadohvat svakom posjetiocu sajma. Najzanimljiviji ove godine su električna auta i hibridni automobili, poput Hyundai Ioniq auta.

"Auto je godinama prodavan i atraktivan je. Ioniq je već pola godine na evropskom tržištu", rekao je Nermin Ganjgo iz Auto-centra "Ganjgo".

Zanimljivo je da je ove godine pripremljena i akcija u saradnji sa pripadnicima MUP-a TK, gdje će se najmlađi educirati o prelasku ulice i raskrsnice i bezbjednosti saobraćaja, a sve uz razne maskote.

 "Tu će biti različitog sadržaja i za najmlađe, gdje ćemo ih u saradnji sa MUP-om educirati kako da se ponašaju u saobraćaju, da prelaze ulicu. Imat ćemo i druženje sa damama. Zadovoljstvo nam je što smo domaćini", rekla je Lidija Tomić, menadžerica "Bingo City Centra".

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije