Auto zanimljivosti

Pogledajte najmoćniji Jaguar napravljen ikad (FOTO, VIDEO)

Pogledajte najmoćniji Jaguar napravljen ikad  (FOTO, VIDEO)
Pogledajte najmoćniji Jaguar napravljen ikad (FOTO, VIDEO)

Prodajni katalog Jaguar F-Type SVR je nekako završio na internetu, gdje se ubrzo proširio među obožavaocima automobila. SVR znači kako je ovog sportistu kreirao odjel za specijalna vozila (Special Vehicle Operations), što se vidi i na performansama…

Katalog navodi kako F-Type SVR ispod poklopca ima 5,0-litarski V8 s 567 KS, isti onaj motor koji su ugradili u limitiranu verziju Project 7 modela prije godinu dana. Ovo će biti prvi Jaguar sa SVR “oznakom”, slijedeći tragove prošlogodišnjeg Range Rover Sport SVR modela.

Zahvaljujući moćnom V8 motoru s 700 Nm maksimalnog okretnog momenta, osmostepenom automatskom mjenjaču i pogonu na sva četiri točka, F-Type SVR će od 0 do 100 km/h stići za 3,7 sekunde, dok će se kazaljka zaustaviti na maksimalnih 321 km/h.

Ako su informacije u katalogu tačne, SVR će imati 25 KS više od trenutnog najjačeg modela F-Type R. Ujedno je brži do stotke za 0,4 sekunde, a viša je i maksimalna brzina, i to za 20 km/h.

Autocar se poziva na insajderske izvore koji govore kako ove brojke nisu finalne. U suprotnom će F-Type SVR biti najmoćniji serijski Jaguar ikad napravljen. Ako zanemarimo limitiranu seriju Project 7 modela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije