Auto zanimljivosti

Porshe bilježi najuspješnije polugodište u istoriji kompanije

Porshe bilježi najuspješnije polugodište u istoriji kompanije
Foto: Ilustracija | Porshe bilježi najuspješnije polugodište u istoriji kompanije

Porsche u prvih šest mjeseci ove godine doživljava trend rasta. Sa 126.497 isporučenih vozila u cijelom svijetu kompanija Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG u prvom je polugodištu 2017. g. nadmašila visoki rezultat iz prethodne godine za sedam odsto.

Nikad prije proizvođač sportskih vozila nije uspio isporučiti toliki broj vozila u prvoj polovini jedne poslovne godine. Nositelac rasta i serija s najvećim volumenom isporuke ostaje Macan. Procentualno najsnažniji porast postigao je novi Panamera: Sportsko vozilo s četvoro vrata postiglo je povećanje za 54 odsto. Kao najveće pojedinačno tržište pokazala se Kina sa znatnim porastom za 18 odsto na 35.864 vozila.

Za Detleva fon Platena, člana uprave za prodaju i marketing, brojke potvrđuju da je Porsche s novim Panamerom dobio na dodatnoj snazi. "Reakcije kupaca i njihovo oduševljenje su fantastični.  S novim hibridnim varijantama i novim Sport Turismom Panamera će nam dati još jedan vjetar u leđa", govori član uprave za prodaju.

"Veoma atraktivni proizvodi i jedinstveni doživljaj marke koje Porsche nudi, osnov su našeg uspjeha", nastavlja Platen.

Pored Panamera tu je i Macan koji u prvom polugodištu 2017. bilježi dvocifreni porast: Povećanjem za jedanaest odsto sportski SUV je kod isporuka premašio simboličnu granicu od 50.000 jedinica. Modeli 718 Cayman i Boxster te Cayenne takođe su se našli u plusu. Cayenne je s 35.601 isporučenim vozilom druga najsnažnija serija Porschea.

Tržište SAD-a u izvještajnom se periodu takođe vrlo dobro razvijao s 27.568 isporuka te za Porsche predstavlja drugo najveće tržište. U Njemačkoj je proizvođač sportskih vozila uspio stabilizovati rekordan nivo iz prethodne godine. Sa 15.474 isporuka predano je jedan odsto više vozila u ruke kupaca.

(autoportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije