Auto zanimljivosti

Procedura koju prođe svaki potencijalni kupac Bugattija

Procedura koju prođe svaki potencijalni kupac Bugattija
Foto: Bugatti | Procedura koju prođe svaki potencijalni kupac Bugattija

Molsheim Experience je događaj koji Bugatti ekskluzivno organizuje za svoje potencijalne kupce. Pruža vam se prilika da na jedan dan posjetite Bugattijevo glavno sjedište u Francuskoj te isprobate niz njegovih vozila.

Kako bi vam se uopšte ukazala prilika da budete pozvani treba dokazati da ste potencijalni kupac ili vlasnik barem jednoga Bugattija. 

Nakon obilaska poznatoga dvorca "Saint Jean", kreće se na probnu vožnju Bugattija koji je trenutno u ponudi pa se vraćate u sjedište kako biste kreirali automobil po vlastitoj mjeri.

Osim boje, naprimjer Chirona, možete birati jednu od 16 vrsta kožnih obloga unutrašnjosti. Cijeli automobil je napravljen tako da nema ni komadić plastike, pa su čak i otvori ventilacije napravljeni iz posebne legure titanijuma i magnezijuma. 

Ponuđeni su zasad samo Chiron i Chiron Sport, koji koštaju više od 3 miliona evra, a moguće ih je napraviti još samo 200 kako bi se upotpunila serija. Direktorka komunikacija otkriva kako je od već prodatih 300 komada, čak polovina kupljena na neviđeno. 

Potencijalni kupci naknadno obilaze i jedinu modernu zgradu u okrugu, koja je nazvana "Atelier". Upravo tu ručno se sastavlja svaki model, precizno prema narudžbi kupca.

Direktorka komunikacija tvrdi da svaki kupac koji je ozbiljno razmišljao o kupovini automobila, na kraju dana rezervisao barem jedan. Takvi kupci često odluče da kupe dva automobila odjednom, od kojih bi jedan bio za kolekciju, a drugi za vožnju.

Prosječan kupac Bugattija posjeduje kolekciju s 42 automobila i barem jednim privatnim avionom. 

(Autostart.24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije