Auto zanimljivosti

Sunovrat kabrioleta, još jedan brend bez "vjetra u kosi"

Sunovrat kabrioleta, još jedan brend bez "vjetra u kosi"
Foto: N.N. | Sunovrat kabrioleta, još jedan brend bez "vjetra u kosi"

Kompaktni kabiolet Cascada više se ne nalazi u ponudi Vauxhalla u UK i Irskoj.

Odluka o ukidanju donijeta je prije par mjeseci, ali se Cascada u međuvremenu i dalje prodavala zahvaljujući zalihama vozila na lageru, piše Autocar.

Kao razlog za gašenje kabrioleta navodi se slaba prodaja, s obzirom da je Vauxhall u 2017. u Ujedinjenom Kraljevstvu isporučio kupcima svega 220 Cascada.

Ni na samom početku prodaje Cascada - koja praktično predstavlja kabrio verziju Astre - nije bila previše tražena, pa je prve godine na Ostrvu plasirano samo 850 jedinica.

Iako ju je Vauxhall ukinuo, Cascada je i dalje dostupna na drugim evropskim tržištima, na kojima se prodaje pod značkom marke Opel.

Ovaj četvorosjed sa otvorenim krovom nastao je u periodu kada je Opel/Vauxhall bio dio General Motorsa, a Cascada je u SAD i danas dostupna u okviru brenda Buick.

Vauxhall za sada ne planira da kompaktni kabriolet zamijeni nekim sličnim vozilom, a očekuje se da ista sudbina zadesi model Opel Cascada kada jednog dana ovaj njemački brend - koji je kao i Vauxhall sada u vlasništvu francuskog PSA – odluči da ga povuče iz prodaje.

Naime, kabrioleti su sve ređe zastupnjeni u ponudi “mejnstrim” proizvođača jer na tržištu vlada sva manje interesovanje kupaca za ovim modelima.

Pre brenda Vauxhall, slične kompaktne kabriolete ukinuli su Ford (u okviru modela Focus), Renault (Megane) i Peugeot (308).

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije