Auto zanimljivosti

Za 30.000 dolara farbaju u bilo koju boju

Za 30.000 dolara farbaju u bilo koju boju
Foto: Ilustracija | Za 30.000 dolara farbaju u bilo koju boju

Iako je supersportski Ford GT dostupan u samo osam standardnih boja spoljašnjosti, na putevima su se već pojavili primjerci ofarbani u neke nijanse kojih nema u zvaničnom katalogu.

Ford nakon nekog vremena ponovo izrađuje jedan supersportski automobil – novi GT. Proizvodnja je ograničena na 250 vozila godišnje, i trebalo bi da traje 4 godine. Na taj način, do modela GT će moći da dođe 1.000 srećnih kupaca što ovaj automobil čini veoma ekskluzivnim.

Nekima od kupaca ni to nije dovoljno, pa žele da se njihov primjerak razlikuje od drugih. Jedan od načina je da izaberu boju po želji, što im je Ford i omogućio.

Naime, ako ih ne zadovoljava izbor od osam standardnih fabričkih nijansi, mogu da poruče farbu po izboru, ali će ih to zadovoljstvo koštati dodatnih 30.000 dolara, piše Ford Authority.

Među bojama koje kupci biraju za svoj Fod GT su i neke karakteristične za supersportske automobile drugih marki, kao što je specijalna nijansa zelene, "Verde Mantis", iz palete boja Lamborghinija.

Ford GT ima motor koji razvija 655 ks (482 kW) pri 6.250 o/min, dok je maksimalni obrtni moment 745 Nm i dostupan je pri 5.900 o/min.

Pogonjen najsnažnijim EcoBoost motorom u istoriji kompanije, GT je ujedno i najbrži serijski model ovog proizvođača - maksimalna brzina iznosi 347 km/h.

Proizvodnja modela GT ograničena je na samo 250 primjeraka godišnje, a u startu je prodato 500 automobila. Kako je interesovanje kupaca bilo neuporedivo veće (američki proizvođač je još u 2016. primio blizu 7.000 aplikacija za nabavku ovog automobila od 450.000 dolara), tražnja koja je premašila očekivanu naterala je čelnike Forda da produže period predviđen za proizvodnju, sa planirane 2 na ukupno 4 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije