Auto zanimljivosti

Zima se još ne predaje: Lančani sudar 100 vozila

Zima se još ne predaje: Lančani sudar 100 vozila
Foto: Facebook | Zima se još ne predaje: Lančani sudar 100 vozila

Dok se u BiH bilježe proljetne temperature, snježna oluja koja je polovinom marta pogodila državu Kolorado u SAD prouzrokovala je nekoliko lančanih sudara na jednoj dionici autoputa I-25.

Iako se zima na sjevernoj hemisferi zvanično završava za nekoliko dana, u Sjedinjenim Državama je pred sam kraj još jednom pokazala svoje zube.

Snježni ciklon koje je prošle sedmice pogodio saveznu državu Kolorado izazvao je poledicu na putu i drastično smanjio vidljivost, pa su vozači koji nisu prilagodili brzinu kretanja doveli do više lančanih sudara.

Kako su na Fejsbuku objavili lokalni vatrogasci koji su učestvovali u spasavanju putnika zarobljenih u svojim vozilima nakon udesa, u nekoliko saobraćanih nezgoda učestvovalo je 100-ak vozila – kamiona i putničkih automobila.

 

Oni su objavili i fotografije sa lica mjesta, a dva najteža lančana sudara dogodila su se na sekciji autoputa I-25 ne dužoj od jednog i po kilometra. U prvom je učestvovalo 30-ak, a u drugom oko 40 vozila.

 

Kako su spasioci naveli, iz oštećenih automobila izvučen je veliki broj povrijeđenih, ali na sreću u ovim udesima nije bilo poginulih.

 

Koliko su uslovi za vožnju bili otežani tokom snježne oluje, možete da vidite na snimku lokalne TV stanice:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije