Nezavisne novine

Datum: 15.02.2006
Likvidacija preduzeća u Banjoj Luci, čiji su vlasnici osuđeni za višemilionsku utaju poreza, još nije počela

"Dagor" i dalje radi

N. MORAČA

BANJA LUKA - Preduzeće "Dagor" u Banjoj Luci, čiji su vlasnici prije pola godine zbog utaje 5,6 miliona KM poreza osuđeni na zatvorske i uslovne kazne, i dalje obavlja svoju djelatnost.

Iz banjolučkog Osnovnog suda tvrde da preduzeće "Dagor" još radi jer do sada predmet za likvidaciju ovog preduzeća nije bio kompletiran.

"Predmet za likvidaciju preduzeća 'Dagor' još nije završen jer čekam na dio spisa koji je vezan za registraciju tog preduzeća. Kada dobijem taj spis, predmet ću odmah uzeti u rad", kazao je Nedeljko Milijević, sudija nadležan za likvidaciju "Dagora".

Jelena Božić, sudija banjolučkog Osnovnog suda nadležna za registar preduzeća, rekla je juče kako će spis vezan za registraciju preduzeća "Dagor" biti dostavljen još u toku dana sudiji Milijeviću.

Iz Republičkog pravobranilaštva tvrde da će od preduzeća "Dagor" biti uskoro naplaćen utajeni porez.

"Osnovni sud u Banjoj Luci donio je 10. februara rješenje o izvršenju naplate novca od 'Dagora', koji je pribavljen krivičnim djelom. Iznos od 5,6 miliona KM biće naplaćen u korist budžeta RS", kazala je Danijela Novaković, pravobranilac.

Ona je navela da će se ići i na pljenidbu imovine sve dok iznos od 5,6 miliona KM ne bude izmiren.

Presudom banjolučkog Okružnog suda od 23. avgusta prošle godine, a koja je donesena nakon priznanja krivice optuženih, suvlasnici preduzeća "Dagor" Danijel i Goran Karalić osuđeni su na pet godina uslovne kazne, odnosno 20 mjeseci zatvorske kazne.

Mirjana Karalić, računovođa u preduzeću "Dagor", osuđena je na pet godina zatvora. Karalićima je izrečena i petogodišnja zabrana djelatnosti ovlaštenog lica u bilo kojem preduzeću. Presuda o oduzimanju imovine i prestanku rada izrečena je i preduzeću "Dagor" kao pravnom licu

U Sudu registrovan "Dagor ko"

U registru preduzeća banjolučkog Osnovnog suda se, pored preduzeća "Dagor", nalazi i drugo preduzeće "Dagor ko", koje se vodi na imenu Mirjane Karalić.

"Tužilaštvo je tokom suđenja bilo upoznato i s ovom činjenicom, kao i sa činjenicom da 'Dagor ko' nikad nije izvršio neophodnu registraciju u Poreskoj upravi RS. Iz tog razloga to drugo preduzeće nije bilo predmet istrage", kazao je tužilac Siniša Vranješ.

Crna hronika
19. 09. 2006.
Pet stanara u bolnici zbog trovanja
Tokom vikenda oduzeto sedam vozila
Sestre izjavile da su nevine
Izudarao policajca
18. 09. 2006.
Pokušali oteti dva učenika
Opušak zapalio prijemnu kancelariju
16. 09. 2006.
Uhapšeno sedam narko-dilera
Osumnjičen da je pronevjerio 190.000 KM
Kod braće pronađeno 79.900 lažnih evra
15. 09. 2006.
Osumnjičeni Amir Pašić Faćo u bjekstvu
Poginula Banjolučanka
Biciklista poginuo u sudaru  sa drugim biciklistom
14. 09. 2006.
U direktnom sudaru poginula dva mladića
Osumnjičeni pušten iz pritvora
Pronađena sedma plantaža marihuane u Hercegovini
13. 09. 2006.
Ispred škole brutalno pretukao djevojčicu
Uhapšen diler, oduzeto  pola kg heroina
Poginuo motociklista iz Konjica

Arhiva

Internet tim Nezavisnih novina 2001