BiH

Djevojčica zatražila pomoć ljekara

TUZLA - Definitivno je on taj. Sigurna sam da me on napao i vukao me, nudio da mi bude fino, izjavila je Umija M. (14) nakon što je u medijima vidjela fotografiju Slavena Kovala, zamjenika glavnog kantonalnog tužioca u Tuzli.

Koval je prekjuče u MUP-u TK saslušan u svojstvu svjedoka, mada postoje indicije da je on 24. septembra ispred kafane "Leo" u Bistarcu kod Lukavca napastvovao četrnaestogodišnjakinju.

Djevojčica je, nakon što je vidjela Kovalovu fotografiju, ponovo doživjela jak stres, zbog čega je juče zatražila pomoć ljekara.

Kaže da se boji od noći kada je napadnuta, te da je već nekoliko puta zbog tegoba zatražila pomoć ljekara.

U okviru istrage inspektori seksualnih delikata MUP-a Tuzlanskog kantona (TK) Lejla Životić i Muhamed Jakubović, Umiji M. su predočili foto-album u cilju prepoznavanja napadača, ali među fotografijama nije bilo Kovala.

U tom foto-albumu najstariji je bio Branko Mijatović zvani Ševo, na kojeg je djevojčica, zbog sličnosti, uperila prst, ali kada ga je vidjela uživo rekla je da je pogriješila.

"Tražila sam od inspektora da mi kažu ko je napao moje dijete i tek kad sam insistirala rekli su Slaven. Prezime mi nisu rekli, ali su rekli da je neko jako važan i uticajan i da ću na kraju sve saznati", kaže Fadila M., majka napadnute djevojčice.

Koval negira da je on napastvovao djevojčicu, a upitnim smatra i postojanje krivičnog djela.

Šesenam Ćosić, glavni kantonalni tužilac u Tuzli, kaže da će do kraja ove sedmice izjave koje je MUP TK prikupio biti proslijeđene u Federalno tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije