BiH

Nije usvojen prijedlog budžeta

Nije usvojen prijedlog budžeta
Nije usvojen prijedlog budžeta

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH juče nije usvojilo prijedlog budžeta bh. institucija za 2009. godinu, saopštio je Nebojša Radmanović, predsjedavajući Predsjedništva, nakon hitne sjednice posvećene isključivo ovom pitanju.

"Predlagao sam da Nacrt budžeta, kojeg je predložio Savjet ministara BiH, pretočimo u prijedlog i uputimo u parlamentarnu proceduru. Ostala dva člana Predsjedništva nisu to prihvatila pravdajući to slabljenjem institucija BiH i zahtijevali su znatno povećanje budžeta", objasnio je Radmanović.

Savjet ministara BiH je u nacrtu, koji je juče razmatran, predložio da budžet bh. institucija i servisiranje spoljnog duga u 2009. godini bude nešto više od 1,4 milijarde KM.

"S obzirom na to da je Fiskalni savjet BiH u dva navrata razmatrao Nacrt budžeta i usaglasio se po tom pitanju, smatrao sam da je bolje da takav prijedlog uputimo parlamentu i izbjegnemo kašnjenja i odugovlačenja po ovom pitanju", rekao je Radmanović.

Dodao je da su ga Željko Komšić i Haris Silajdžić preglasali kod ovog prijedloga, ali i kod njihovog zahtjeva da članovi Fiskalnog savjeta iduće sedmice budu pozvani na sastanak kako bi dogovorili eventualne korekcije budžeta.

"Po mom mišljenju, nije bilo potrebe da gubimo vrijeme na još jedan sastanak ako se Fiskalni savjet već izjasnio o budžetu", rekao je Radmanović i naglasio da ne odobrava povećanje budžeta u godini kada se najavljuje finansijska kriza.

Predsjedništvo BiH je na jučerašnjoj redovnoj sjednici donijelo odluku o vraćanju jedinice Oružanih snaga BiH iz Iraka do 15. decembra ove godine.

Radmanović je kazao da je juče nakon duže vremena usvojen dokument Odbrambena politika BiH, imenovani oficiri za vezu pri Misiji NATO, te da su to tri oficira iz sva tri naroda.

Predsjedništvo je juče usvojilo i program obilježavanja Dana Oružanih snaga BiH 1. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije