Analize

Konzum poslovao sa gubitkom 8,4 miliona evra

Konzum poslovao sa gubitkom 8,4 miliona evra
Foto: Ilustracija | Konzum poslovao sa gubitkom 8,4 miliona evra

ZAGREB - Hrvatska kompanija "Konzum" u prvih pet mjeseci ove godine poslovala je sa gubitkom od 62 miliona kuna (8,4 miliona evra), podaci su iz izvještaja vanredne uprave koncerna "Agrokor", na čijem je čelu povjerenik Vlade Hrvatske Ante Ramljak.

U istom periodu "Konzum BiH" poslovao je sa gubitkom od 44 miliona kuna (5,9 miliona evra), "Tisak" sa 33 miliona kuna (4,4 miliona evra), "Velpro Centar" sa 50 miliona kuna (6,7 miliona evra), a "Velpro BiH" sa 11 miliona kuna (1,4 miliona evra).

U izvještaju, koje je objavljen na stranicama hrvatskog Ministarstva privrede, preduzetništva i trgovine navodi se da je "Konzum" u prvih pet mjeseci ove godine ostvario prihod od 3,43 milijarde kuna (oko 463 miliona evra), "Konzum BiH" 943 miliona kuna (127,2 miliona evra), te "Tisak" 805 miliona kuna (108,6 miliona evra), prenijeli su hrvatski mediji.

Hrvatski koncern "Agrokor" objavio je početkom maja da nivo zaduženosti na dan 31. mart, bez "Merkatora" i sa njim povezanim društvima, iznosi 40,4 milijarde kuna (5,44 milijarde evra).

Dug "Agrokora" prema dobavljačima u BiH iznosi 112 miliona KM, a ne zna se kada bi na tržište BiH kao "spasilac" mogao ponovo doći "Merkator".

Vlada Hrvatske imenovala je početkom aprila Antu Ramljaka za vanrednog povjerenika za "Agrokor", u skladu sa odredbama Zakona o postupku vanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Hrvatsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije