Analize

Mask progovori, akcije Tesle padnu

Mask progovori, akcije Tesle padnu
Foto: Ilustracija | Mask progovori, akcije Tesle padnu

NJUJORK - Nakon što je Elon Musk u intervjuu za "The New York Times" kazao kako mu je ovo najteža i vrlo bolna godina te da je bilo nedjelja u kojima je radio i po 120 sati kao i da ima problema sa spavanjem, pale su akcije Tesle.

Ulagačima se to, kako je objavio "CNNMoney", nije svidjelo. Naime, nakon intervjua akcija Tesle pala je za 9 odsto, a ukupni pad otkad je Tesla izjavio da bi kompaniju mogao povući s berze iznosi 21 odsto.

Mask je u intervjuu kazao da nije ni s kim razgovarao prije nego što je objavio svoj tvit o mogućem delistiranju kompanije koji je na noge digao sve ulagače, a koji su mu zatim zaprijetili tužbama.

"NYT" je objavio i kako su neki članovi upravnog odbora u Tesli zabrinuti oko toga što često pije tablete za spavanje, ali i što povremeno uzima lakše droge.

Ali iz Tesle su im poslali izjavu sljedećeg sadržaja:

"Želimo jasno reći da je Elonova predanost Tesli očigledna. Njegovo liderstvo je razlog što je Tesla porasla od malog startupa do velike kompanije čijih je stotina hiljada automobila na ulicama, koja zapošljava desetine hiljada ljudi širom svijeta i stvara značajnu vrijednost u poslovanju."

Podsjetimo, najava osnivača i izvršnog direktora Tesle Elona Maska da razmišlja o povlačenju dionica tog proizvođača električnih automobila s berze rezultirala je tužbom ulagača koji su zbog toga izgubili milione dolara.

Mask je prije dvije nedjelje poručio kako razmišlja o delistiranju Tesle, ocijenivši da je to za tu kompaniju ''najbolji put naprijed''. Tog dana cijene akcija Tesle su porasle čak 11 odsto, a onda je uslijedio pad. Neki ulagači optužili su Maska za varanje.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije