Analize

NSRS dobila pozitivan revizorski izvještaj za prošlu godinu

NSRS dobila pozitivan revizorski izvještaj za prošlu godinu
Foto: Ilustracija | NSRS dobila pozitivan revizorski izvještaj za prošlu godinu

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske dobila je pozitivan revizorski izvještaj za 2017. godinu od Glavne službe za reviziju javnog sektora, saopšteno je danas iz parlamenta Srpske.

Finansijski izvještaji Narodne skupštine Srpske i u 2017. godini istinito i objektivno prikazuju, u svim materijalnim aspektima, finansijsko stanje imovine i obaveza, prihoda, primitaka, rashoda i izdataka, kao i izvršenje budžeta za tu godinu, a u skladu sa propisanim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor važećim u Srpskoj, ističe se u izvještaju o sprovedenoj finansijskoj reviziji Narodne skupštine Srpske. 

U izvještaju je naglašeno da se revizorski nalazi i zaključci o fer i istinitoj prezentaciji finansijskih izvještaja Narodne skupštine Srpske oslanjaju na propisani okvir finansijskog izvještavanja za javni sektor u Srpskoj. 

Uz reviziju finansijskih izvještaja Narodne skupštine Srpske za 2017. godinu, izvršena je i revizija usklađenosti aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija iskazanih u finansijskim izvještajima sa značajnim zakonskim i drugim propisima. 

Glavna služba za reviziju konstatuje da su aktivnosti, finansijske transakcije i informacije prikazane u finansijskim izvještajima Narodne skupštine Srpske za 2017. godinu, u svim materijalno značajnim aspektima, u skladu sa propisima kojima su regulisane. 

Revizori su naveli da, u odnosu na ukupno sprovedene 44 javne nabavke u ukupnom iznosu od 828.902 KM bez poreza na dodatu vrijednost, nisu utvrđene bilo kakve materijalno značajnije nepravilnosti i neusklađenosti definisane Zakonom o javnim nabavkama. 

U izvještaju se napominje da sistem internih kontrola i interne revizije u Narodnoj skupštini Srpske doprinosi uspješnom upravljanju i ostvarivanju zadataka i ciljeva, a da su interni kontrolni postupci ugrađeni u sve segmente poslovanja i funkcionisanja u skladu sa Zakonom o sistemu internih finansijskih kontrola u javnom sektoru Srpske. 

"Ovako dobijen izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske, Narodnoj skupštini Srpske i generalnom sekretaru, kao naredbodavca za finansijsko-materijalno poslovanje, potvrda je kontinuiranog, transparentnog i odgovornog odnosa prema sredstvima kojima na osnovu budžeta Republike Srpske raspolaže Narodna skupština", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije