Privreda

Addiko banka podržala "Banjalučanke" sa 5.000 KM

Addiko banka podržala "Banjalučanke" sa 5.000 KM
Addiko banka podržala "Banjalučanke" sa 5.000 KM

BANJALUKA - Povodom 40 godina postojanja i rada Ženskog kamernog hora "Banjalučanke" Addiko banka a.d. Banjaluka donirala im je novčana sredstva u iznosu od 5.000 KM.

"S tradicijom od četiri decenije i stotinama održanih koncerata, hor je postao prepoznatljiv i nezaobilazan činilac kulturne scene regiona. Obilježavanje ovog jubileja, koje smo sa zadovoljstvom podržali, doprinosi etabliranju domaće kulturne scene", izjavio je Mario Ivanković, direktor Addiko banke a.d. Banjaluka, prilikom uručenja donacije Mladenu Matoviću, umjetničkom rukovodiocu hora.

"Hor 'Banjalučanke' je zahvalan Addiko banci na finansijskoj podršci", kazao je Matović, te dodao da će novac biti iskorišten za nabavku 35 novih horskih haljina koje će premijerno iskoristiti na slavljeničkom koncertu na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

"Raduje nas da u svojoj sredini imamo partnera kompaniju koja prepoznaje naše rezultate i doprinos kulturnoj afirmaciji ovih prostora", izjavio je Matović.

Obilježavanje 40 godina postojanja Ženskog kamernog hora "Banjalučanke" obuhvatiće niz različitih aktivnosti među kojima su gala koncert na tvrđavi Kastel, izdavanje monografije hora i produkcija dokumentarnog filma o horu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije