Privreda

“Agrokorovi” dobavljači osnivaju svoje udruženje

“Agrokorovi” dobavljači osnivaju svoje udruženje
Foto: N.N. | “Agrokorovi” dobavljači osnivaju svoje udruženje

Koordinacija proizvođača i dobavljača “Agrokora” izvijestila je da će osnovati Udruženje dobavljača “Agrokora” kako bi osnažila nastojanja da zaštiti interese dobavljača koncerna, a osnivačka skupština će se održati u srijedu, 13. decembra.

"U svrhu kvalitetnije komunikacije prema javnosti i svim dionicima u procesima buduće nagodbe koncerna ‘Agrokor’, proizvođači i dobavljači okupljeni u Koordinaciju odlučili su formalizirati svoje odnose osnivanjem Udruge dobavljača Agrokora", navodi se u saopštanje Koordinacije proizvođača i dobavljača.

Osnivačka skupština budućeg Udruženja dobavljača “Agrokora” zakazana je za srijedu, 13. decembra, u prostorijama Kraša.

"Proizvođači i dobavljači Agrokora svjesni su važnosti buduće opstojnosti koncerna kao i uloge održavanja cjelokupnog sustava maloprodaje i veleprodaje koju su preuzeli na sebe. Osim toga, dobavljači su prepoznali da samostalnim djelovanjem ne mogu na adekvatan način ostvariti zadane ciljeve održivosti vlastitog poslovanja te da samo formalnim udruživanjem mogu osnažiti nastojanja da zaštite interese svih dobavljača Agrokora", navodi se u saopštenju.

Takođe se ističe kako će "buduće udruženje biti u potpunosti uključivo i otvoreno prema svim dobavljačima bez obzira na veličinu i vrstu potraživanja s temeljnim ciljem zaštite zajedničkih interesa, ali i željom da bude partner 'domaćim bankama' te izvanrednoj upravi u nadolazećem razdoblju".

Na osnivačkoj skupštini udruženja u srijedu donijeće se statut udruženja te izabrati sva tijela – predsjednik, upravni odbor i nadzorni odbor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije