Privreda

BIP ponovo na traci

BIP ponovo na traci
Foto: Ilustracija | BIP ponovo na traci

BEOGRAD Proizvodnja BIP piva je obnovljena nakon što je makedonska kompanija "M6Eden" započela partnerstvo sa Beogradskom industrijom piva.

Kako je saopšteno, očekuje se da će do kraja jula svi proizvodi BIPa biti dostupni potrošačima u Srbiji.

BIP pivo, nekada najprodavanije u Srbiji i regionu, proizvodi se u BIPovoj pivari kod Mostarske petlje u Beogradu.

"Pivo je zadržalo prepoznatljivu etiketu i karakter, čuvajući vrednu tradiciju proizvodi se po savremenijoj tehnologiji. Posebnu pažnju smo posvetili kontroli kvaliteta svih segmenata proizvodnje", rekao je direktor kompanije "M6Eden Srbija" Aleksandar Popovski.

On je naveo da će u saradnji s partnerima BIP pivo biti ponovo dostupno na većem dijelu tržišta u Srbiji, a do kraja ove godine i na tržištima u regionu na kojima se i prodavalo prije više od četvrt vijeka.

"Svjesni smo da BIP pivo nije običan brend i da predstavlja simbol jednog društva i vremena kojeg se mnogi rado sjećaju i naša je želja da taj osjećaj i emociju ponovo oživimo i vratimo BIP pivu poziciju i značaj kakve zaslužuje", istakao je Popovski.

Kako je navedeno u saopštenju, makedonska investiciona grupa M6 je do sada realizovala nekoliko uspješnih revitalizacija velikih kompanija u regionu, u sektoru proizvodnje pića i od njih stvorila tržišne lidere poput "Pivare Skopje" i "Tikveša".

Podsjetimo, makedonski biznismen Svetozar Janevski, rekao je da nije zainteresovan za "osvajanje" nekretnina i lokacije u Srbiji, već za oživljavanje proizvodnje BIPa. Ponudu od 912.000 evra godišnje za zakup BIPa i svih njegovih brendova dalo je preduzeće "M6 Eden", koje je u vlasništvu Janevskog.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije