Privreda

Beograd: Povoljni krediti i podsticaji za privredu

Beograd: Povoljni krediti i podsticaji za privredu
Beograd: Povoljni krediti i podsticaji za privredu

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Vlada ove godine za male i srednje kompanije odvojila milijardu i po dinara /oko 12 miliona evra/ i da će davati povoljne kredite, kao i da će biti podsticaja i u poljoprivredi.

"Moramo naučiti da to što država daje zaista treba da ide za proizvodnju, za novi kombajn, za navodnjavanje, a ne da se tretira kao `socijalna pomoć za snaje i šurnjaje", rekao je Vučić novinarima.

On je naveo da je prošle godine zabilježen znatan rast industrijske proizvodnje od 8,2 odsto, kao i prerađivačke industrije 5,3 procenta. "To su odlične vesti, koje govore dobro o našoj zemlji i budućnosti", rekao je Vučić.

Na pitanje šta treba učiniti za podsticanje preduzetničkog duha, Vučić je naveo da treba urednije plaćati porez, koji je, kako je primijetio, znatno manji nego u zemljama okruženja.

Govoreći o avionskoj liniji Beograd - NJujork, Vučić je istakao da je avionska linija za NJujork, koja kreće od juna, komparativna prednost Srbije koja će doprinijeti i novom dolasku američkih investitora.

"Od juna letimo za NJujork. To nije profitabilna linija i neće biti naredne tri godine. To radimo zbog imidža, kako bi bili centar cele jugoistočne Evrope", objasnio je Vučić, te podsjetio da prekookeansku liniju nemaju Bugarska, Grčka i nijedna zemlja bivše Jugoslavije.

Govoreći o Aerodromu "Nikola Tesla" Vučić je ukazao na odlično poslovanje kompanije, naglasivši da je ova vazdušna luka prošla TSA kontrolu bez ijedne primjebde, što znači da radi po vrhunskim standardima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije