Privreda

"Bingo" širi poslovanje

"Bingo" širi poslovanje
Foto: Ilustracija | "Bingo" širi poslovanje
Fena

TUZLA - Ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanskog kantona Ajdin Teletović boravio je u radnoj posjeti tuzlanskoj kompaniji "Bingo" neposredno pred ponovno otvaranje tržnog centra u Mostaru, koji je izgorio u katastrofalnom požaru u aprilu ove godine.

Kako je saopšteno, tokom razgovora s osnivačem i direktorom kompanije Senadom Džambićem, Teletoviću je prezentovan način poslovanja ove kompanije. Džambić je upoznao Teletovića o planu širenja i novom poslovanju ove kompanije, koje će pored dosadašnje primarne trgovine širiti poslovanje na sektor ugostiteljstva, ali i poljoprivrednu proizvodnju.

Džambić i Teletović posjetili su jedan od pogona ove kompanije u kojem se mjesečno proizvodi 50 tona različitih artikala papirne konfekcije. Obnovljeni tržni centar "Bingo" u Mostaru biće najveći i najmoderniji opremljeni centar ove kompanije na području Hercegovine, ali i šire.

"Bingo" za Mostar ima poseban značaj, naglasio je Teletović, jer pored najveće lepeze svih bh. proizvoda koji su zastupljeni na jednom mjestu, ovaj trgovinski gigant u Mostaru će upošljavati oko 200 radnika.

Direktor Džambić izrazio je zahvalnost ministru Teletoviću na pomoći i saradnji koju je pružio ovoj kompaniji nakon katastrofalnog požara.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije