Privreda

Biznis klub Banjaluka: Cilj milijardu KM prihoda

Biznis klub Banjaluka: Cilj milijardu KM prihoda
Foto: N.N. | Biznis klub Banjaluka: Cilj milijardu KM prihoda

BANJALUKA-Članovi Biznis kluba Banjaluka ostvarili su ovoj godini 850 miliona KM prihoda, 82 miliona KM dobiti uz izvoz od 140 miliona KM.

Ove rezultate postiglo je 6.500 zaposlenih u 55 privatnih kompanija na širem području Banjaluke ša se godina na izmaku može ocijeniti kao izuzetno uspješna.

"U narednoj godini očekujemo da ćemo dostići milijardu maraka prihoda i 180 miliona maraka izvoza", kazao je Branko Kecman, predsjednik kluba koji je večeras na svečanom koktelu predstavio rezultate pred brojnim privrednicima, prijateljima kluba i uglednim zvanicama.

On je dodao kako je cilj kluba da se poveća broj ženskih članova tako da će to biti fokus rada u narednom periodu.

Pored ostvarenih rezultata sa banjalučkim univerzitetom je potpisan memorandum o razumijevanju a njegova realizacija počinje naredne godine.

"Studenti će dolaziti na praksu u kompanije a najbolji će odmah moći da raćunaju da će dobiti posao", kazao je Kecman.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke je kazao kako je ovo bila jedna od boljih godina za cijelu poslovnu zajednicu.

"Gledajući po našim podacima, u tri sektora vidljiv je ozbiljan napredak. Jedan je građevinarstvo koje za sobom vuče i druge sektore i često je pokazatelj opšteg ambijenta. U gradu Banjaluci smo ove godine imali u jednom momentu 58 aktivnih gradilišta i u toku gradnje je ili je završeno oko 1.200 stanova, što je pokazatelj velikog investicionog zamaha i postojanja snažnog tržišta“, istakao je Radojičić.

Dodao je da je i javni sektor imao uspješnu godinu, te da je iz gradskog budžeta ove godine bilo preko 31 milion KM ulaganja, uglavnom u komunalnu infrastrukturu, u poboljšanje saobraćaja i vodosnabdjevanja, ali i uslova u školama, zdravstvenim ustanovama, te u dječija igrališta, zelene površine, trim staze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije