Privreda

Britanski poslodavci traže veću ulogu u pregovorima oko Brexita

Britanski poslodavci traže veću ulogu u pregovorima oko Brexita
Foto: Ilustracija | Britanski poslodavci traže veću ulogu u pregovorima oko Brexita

LONDON - Britanska trgovinska komora (BCC), grupa koja okuplja poslodavce, upozorila je Vladu da je potrebno da se angažuje u ozbiljnim diskusijama sa kompanijama u vezi sa Brexitom i izbjegne naglo napuštanje bloka.

Britanski premijer Tereza Mej predsjedavala je prvim sastankom sa šefovima nekoliko privrednih grana i izvršnim direktorima u okviru novog poslovnog savjeta, koji je formiran kako bi se čula riječ i poslodavaca nakon što su mnogi smatrali da su ignorisani. 

Britanska medijska mreža BBC pozdravila je ovaj sastanak, ali je saopštila da su potrebne dodatne diskusije prije britanskog napuštanja bloka do kraja marta 2019. godine. 

"Razgovori na visokom nivou sa premijerom i njenom Vladom moraju da se nastave, ali su nam potrebne i suštinske i strukturne diskusije sa firmama o desetinama praktičnih pitanja iz realnog života koja proizilaze iz 'Bregzita'“, rekao je direktor BBC-ja Fransis Martin. 

On je dodao da su mnogi zabrinuti višestrukim, skupim prilagođavanjima trgovinskim uslovima i da je za izgradnju poslovnog povjerenja potrebno što prije pokrenuti te diskusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije