Privreda

Crnadak na Poslovnom forumu BiH - Grčka: Unaprijediti ekonomske odnose

Crnadak na Poslovnom forumu BiH - Grčka: Unaprijediti ekonomske odnose
Foto: N.N. | Crnadak na Poslovnom forumu BiH - Grčka: Unaprijediti ekonomske odnose

ATINA/SARAJEVO - Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine, Igor Crnadak, naglasio je danas na Poslovnom forumu BiH - Grčka u Atini, da BiH i Grčka imaju prijateljske odnose, nemaju otvorenih pitanja, ali da je potrebno unaprijediti ekonomske odnose i spoljnotrgovinsku razmjenu.

Poslovni forum je organizovalo Ministarstvo spoljnih poslova BiH (MVPBiH), u saradnji s Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa (MVTEO) BiH i Spoljnotrgovinskom komorom BiH (VTKBiH).

Tokom izlaganja, Crnadak je poručio da je taj forum odlična prilika da se institucije i privredni subjekti iz BiH i Grčke bolje upoznaju i razmijene iskustva te izrazio nadu da će iz više od 50 planiranih direktnih poslovnih susreta proizaći i konkretni dogovori, koji će donijeti obostranu korist.

Na otvaranju Poslovnog foruma, osim Crnatka, obratio se i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirko Šarović, potpredsjednik VTKBiH Nemanja Vasić i direktor Agencije za unaprjeđenje stranih investicija u BiH (FIPA) Gordan Milinić.

Sa grčke strane, na Forumu su učestvovali predstavnici Grčke federacije preduzeća (SEV), predstavnici Ministarstva spoljnih poslova Grčke, kao i predstavnici Ministarstva investicija Grčke.

Tokom Poslovnog foruma potpisan je Memorandum o razumijevanju između SEV-a i VTKBiH, a održan je i veći broj sastanaka bh. i grčkih privrednika.

Po završetku Foruma, Crnadak se sastao sa alternativnim ministrom spoljnih poslova Grčke Giorgosom Katrougalosom, saopšteno  je iz MVP-a BiH.                                     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije