Privreda

"Delta planet" u Banjaluci biće mali grad

"Delta planet" u Banjaluci biće mali grad
Foto: Ilustracija | "Delta planet" u Banjaluci biće mali grad

BANJALUKA - Radovi na izgradnji budućeg šoping-centra "Delta planet" u Banjaluci teku planiranom dinamikom i tehnički prijem ovog objekta očekuje se do septembra 2018. godine, a korist od ovog centra imaće ne samo građani Banjaluke, nego i cijela RS.

Rekla je ovo Srebrenka Golić, ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, koja je zajedno s Igorom Radojičićem, gradonačelnikom Banjaluke, i predstavnicima "Delta grupe" obišla gradilište.

Golićeva je rekla da realizacija ovog projekta predstavlja izazov i za institucije koje su uključene u izdavanje potrebnih odobrenja, bez kojih ovaj kapitalni projekat ne bi mogao da se gradi.

"Posebno sam zadovoljna kao resorni ministar što svakodnevno na gradilištu radi između 180 i 200 radnika. Nakon izgradnje biće to jedan mali grad s obzirom na površinu koja će biti izgrađena", rekla je Golićeva.

Radojičić je izrazio zadovoljstvo, jer građevinski radovi napreduju i idu odličnim tempom, a nakon otvaranja biće i 2.000 novih radnih mjesta.

"Možemo biti zadovoljni. S najvećim šoping-molom u Banjaluci imaćemo sadržaj koji će privlačiti kupce iz cijele regije, a uklapa se u strateške planove razvoja Banjaluke i pozicije regionalnog centra", rekao je i dodao da grad ima višestruku korist, jer investitor ima obavezu i rješava naknadu za uređenje građevinskog zemljišta i rentu koja predstavlja gradski prihod.

Dejan Jeremić, viši potpredsjednik za operativne poslove "Delta holdinga", rekao je da realizacija projekta ide prema planu, a na jesen 2018. Banjaluka i region će dobiti moderan šoping-mol, koji će sa mnogo sadržaja biti centar okupljanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije