Privreda

Distrikt podržava trasu autoputa Beograd-Sarajevo preko Brčkog i Bijeljine

Distrikt podržava trasu autoputa Beograd-Sarajevo preko Brčkog i Bijeljine
Foto: N.N. | Distrikt podržava trasi autoputa Beograd-Sarajevo preko Brčkog i Bijeljine

BRČKO - Skupština Brčko distrikta usvojila je, na prijedlog poslanika SDS-a, Deklaraciju o kriterijumima za definisanje trase budućeg auto-puta kojom je podržano da autoput Sarajevo-Beograd, odnosno Banjaluka-Beograd, ide preko područja distrikta.

Predsjednik brčanskog SDS-a Uroš Vojnović izrazio je zadovoljstvo zbog usvajanja deklaracije, te dodao da su svi ekonomski, demografski, saobraćajni i statistički parametri za gradnju trase autoputa kroz Brčko i dalje prema Sarajevu, odnosno Banjaluci, potpuno opravdani.

"Deklaracija koju je Skupština distrikta usvojila na prijedlog Kluba poslanika SDS-a u suštini je politička opredijeljenost većine da buduća trasa autoputa Beograd - Sarajevo, odnosno Beograd - Banjaluka ide kroz Brčko, jer mi služimo narodu koji nas je birao", istakao je Vojnović.

On je naglasio da stanovnici Posavine i Semberije žele ovu trasu autoputa jer će donijeti ogromne benefite za privredu i razvoj, posebno jer je koncentracija stanovništva u ovoj regiji velika.

Vojnović je napomenuo da bi na ovaj način Brčko trebalo da postane srednja tačka spajanja Beograda i Sarajeva, odnosno Banjaluke i Beograda.

Deklaracija će biti upućena Savjetu ministara i Parlamentarnoj skupštini BiH, a Vlada Brčko distrikta zadužena je da u daljim aktivnostima u vezi sa ovim pitanjem nastupa u skladu sa usvojenom Deklaracijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije