Privreda

Đokić: Cilj nam je prezentovati potencijale RS

Đokić: Cilj nam je prezentovati potencijale RS
Foto: Ilustracija | Đokić: Moguća saradnja Tvornice prečistača sa namjenskom industrijom u Srbiji

ROGATICA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da postoji mogućnost da Tvornica prečistača Rogatica bude stavljena u funkciju namjenske proizvodnje u Srbiji.

On je najavio dolazak određenih stručnjaka da na licu mjesta procijene koliko je taj kolektiv perspektivan za saradnju sa njima.

"Nama je cilj da prezentujemo potencijale Republike Srpske na svim mjestima i sa svim investitorima koji obećavaju i garantuju realizaciju novih razvojnih projekata", rekao je Đokić.

On je novinarima rekao da su u fokusu sastanka predsjednika Srpske Milorada Dodika i saradnika sa rogatičkim privrednicima, bile teme iz oblasti šumarstva i problema drvoprerađivača i njihovog snabdijevanja drvnim sortimentima.

Đokić je naglasio da dozvoljeni etat za sječu šume na ovom prostoru prevazilazi potrebe drvoprerađivača, što nije slučaj u drugim dijelovima Srpske.

Prema njegovim riječima, odluke i politike Vlade Republike Srpske moraju se striktno provoditi i poštovati, a oni direktori koji to ne budu činili biće smijenjeni

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije