Privreda

Đokić: RiTE "Ugljevik" će zaštititi svoje interese

Đokić: RiTE "Ugljevik" će zaštititi svoje interese
Foto: Ilustracija | Đokić: RiTE "Ugljevik" će zaštititi svoje interese

RIBNIK - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas novinarima u Ribniku da će Rudnik i termoelektrana (RiTE) "Ugljevik" upotrijebiti sva pravna sredstva da zaštiti svoje interese.

"To je njihova dužnost i o tome smo nedavno govorili. A kakav će biti konačni ishod, zaista ne mogu da predviđam, jer ni ja ni bilo ko u Srpskoj nemamo uticaj na odluke sudova", rekao je Đokić nakon što su nezadovoljni radnici ranije pozvali nadležne da spriječe višemilionsku štetu koju ovaj energetski gigant Srpske trpi na osnovu sudskih odluka.

Na pitanje Srne šta će Vlada preduzeti kada je riječ o šteti od osam miliona KM, nastaloj na osnovu sudskih odluka za nikad ugovorene i urađene poslove, Đokić je naveo da je riječ o sporovima koji su počeli negdje 2000. godine i vode se do danas.

"Ova Vlada nema ništa s tim sporovima i ne može uticati na odluke sudova po tim pitanjima. Nama se dešava da sada moramo izvršavati odluke sudova, iako su one često krajnje čudne", rekao je Đokić.

Kada je riječ o prijedlogu voćara Srpske da se, zbog aktuelnih suša i štete u toj oblasti, prizna i proglasi stanje elementarne nepogode, Đokić je rekao da je Vlada Srpske i prethodnih godina bila izuzetno osjetljiva na zahtjeve brojnih udruženja i proizvođača raznih kultura.

"Vlada je uvijek bila fleksibilna i uvjeren sam da će i ovaj put pokazati tu vrstu fleksibilnosti i pomoći", naveo je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije