Privreda

Đokić: Vlada Srpske lani uložila u Distrikt 2,2 miliona KM

Đokić: Vlada Srpske lani uložila u Distrikt 2,2 miliona KM
Foto: Srna | Đokić: Vlada Srpske lani uložila u Distrikt 2,2 miliona KM

BRČKO - Iz budžeta Republike Srpske prošle godine je za projekte u Brčko distriktu izdvojeno oko 2.200.000 KM, rekao je ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić.

On je dodao da je obezbijeđena i donacija Vlade Srbije od milion evra, tako da je u Brčko distrikt u 2018. godini uloženo ukupno gotovo četiri miliona KM.

"Nastojimo da pomognemo da život građana u distriktu bude što kvalitetniji i u tom smislu su aktivnosti Vlade Republike Srpske bile vidljive svih prethodnih godina", rekao je Đokić novinarima u Brčkom gdje je danas svečano obilježen Dan Republike.

On je naveo da mu je posebno drago što se danas u Brčkom proslavlja Dan Republike Srpske, ističući da gotovo polovina stanovništva distrikta osjeća Srpsku kao svoju i želi da na ovaj način pokaže privrženost ideji Republike Srpske.

"Želim da podijelim iskren osjećaj radosti što zajedno sa predstavnicima Brčko distrikta, onima koji na poseban način osjećaju život Srpske, slavimo njen najvažniji praznik, a to je Dan Republike", rekao je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije