Privreda

"Dermal R": Do kraja godine još 100 novih radnih mjesta

"Dermal R": Do kraja godine još 100 novih radnih mjesta
"Dermal R": Do kraja godine još 100 novih radnih mjesta
Dejan Tovilović

KOTOR VAROŠ - Fabrika za proizvodnju obuće "Dermal R" iz Kotor Varoša planira da do kraja godine zaposli još 100 radnika, a koji bi sa postojećih 527 trebalo da nastave širenje poslovanja i nastavak uspješne priče ovog preduzeća.

A ona je počela 2002. godine, kada je osnovano društvo za promet proizvodima od kože i tekstila, i traje do danas s prilično jasnim i zacrtanim ciljevima koji bi trebalo da donesu izvjesnu budućnost.

Dvije godine kasnije (2004. godine) u malom proizvodnom pogonu u Maslovarama, mjesnoj zajednici na području ove opštine, započela je proizvodnja, da bi godinu dana kasnije ona bila preseljena u objekat nekadašnjeg obućarskog giganta "Proleks" u Kotor Varošu, kojeg je "Dermal R" 2006. godine konačno kupio.

Od tada u ovoj fabrici teže ka razvoju, modernizaciji i kontinuiranom povećanju proizvodnih kapaciteta.

Njihov kvalitet su prepoznali i mnogi strani brendovi kao što su "Haix", "Gabor", "Alpina", "Thema", "Richter" i druge, za koje u ovom preduzeću proizvode polugotove proizvode.

Paralelno s tim, razvijaju i sopstveni proizvodni program namjenske i zaštitne obuće, koju nose pripadnici Oružanih snaga BiH, radnici "Elektroprivrede BiH", MUP-a RS i Srbije, zatim šumari i lugari u Crnoj Gori i mnogi drugi.

Kao najveći poslovni uspjeh ostvaren u prošloj i ovoj godini u "Dermalu R" vide izgradnju i opremanje novog proizvodnog pogona od 2.000 kvadratnih metara, te proširenje proizvodnih kapaciteta sa novih 190 radnika u datom pogonu.

"Ono što je bitno da naglasimo je to da su investicije izvedene iz sopstvenih sredstava. Takođe, jedan od bitnih poslovnih uspjeha jeste i kupovina još jednog pogona u martu ove godine", kazali su nam u ovoj fabrici.

Njihova vizija je modernizacija i optimizacija proizvodnje, koja se ogleda u održavanju vrhunskog kvaliteta proizvoda i stvaranju idealne radne atmosfere.

Kao najveći problem s kojim se susreću u svom poslovanju ističu nedostatak stručne i kvalifikovane radne snage, pa smatraju kako bi i država i lokalna zajednica morali da to prepoznaju i adekvatno reaguju.

"I jedni i drugi bi trebalo kao prvo da omoguće obrazovanje za stručni kadar u ovoj grani privrede, a samim tim da se pronađu načini za stimulaciju mladih ljudi koji bi bili zainteresovani za obrazovanje u tom smjeru", ocjenjuju u "Dermal R".

Kada je budućnost u pitanju, u planu je još jedno proširenje proizvodnih kapaciteta i zapošljavanje novih radnika, zahvaljujući čemu će i stanovnici susjedne opštine Kneževo/Skender Vakuf dobiti nova radna mjesta, te investiranje u tehnološku opremljenost i proširenje broja artikala vlastitog programa.

PROFIL

Naziv: "Dermal"

Sjedište: Kotor Varoš

Osnovano: 2002.

Djelatnost: Proizvodnja obuće

Broj zaposlenih: 527

Kontakt: www.dermalr.com, 051/783-323

O projektu

Projekat "50+" pokrenuli su "Nezavisne novine" i Privredna komora Republike Srpske, a u okviru Projekta promocije domaće proizvodnje "Naše je bolje".

On će trajati tokom 2017. godine, a planirano je kontinuirano predstavljanje uspješnih preduzeća koja posluju u našoj zemlji, a zapošljavaju 50 i više radnika.

Cilj projekta je predstaviti što više pozitivnih primjera kako bismo podstakli investicije i razvojne programe i kako bi javnost bila upoznata s poslovnim mogućnostima, proizvodnim asortimanom ili uslugama koje pružaju domaće kompanije. Projekat su podržali grad Prijedor i opština Derventa.

 

 

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije
}