Privreda

Dodik: Srpska zainteresovana da "Alumina" funkcioniše

Dodik: Srpska zainteresovana da "Alumina" funkcioniše
Foto: Alumina doo | Dodik: Srpska zainteresovana da "Alumina" funkcioniše

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Srpska zainteresovana da zvornička kompanija "Alumina" bude funkcionalna, da radi i proizvodi, pravi profit i nove proizvodnje.

Dodik je rekao da Srpska razumije da je sve "u rukama suda" s obzirom da se vodi stečaj nad Fabrikom glinice "Birač".

"Imali smo različite odluke suda na različitim nivoima što je samo komplikovalo situaciju, a najvažnije je da što prije izađemo iz te situacije, iz stečaja i stavimo 'Aluminu' na sigurne noge poslovanja kao jednog od regionalnih giganata čija je proizvodnja oko 250-300 miliona KM na godišnjem nivou", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je dodao da "Alumina" nesmetano radi i da se pokazalo da se u trenutno organizaciono teškim uslovima može napraviti pozitivan ekonomski rezultat.

Upitan da li je zadovoljan radom rukovodstva "Elektroprivrede Republike Srpske", Dodik je rekao da o tome nije vođena nikakva analitička rasprava, ali da je činjenica da je u prošloj godini napravljen jedan od većih gubitaka.

On je podsjetio na politiku vlasti da poslovodstva koja prave gubitak u javnim preduzećima moraju da se suoče sa odgovornošću.

"Na tome ćemo istrajati. Vidjećemo šta je tu objektivno, šta subjektivno. Vjerujemo da je moglo da bude bolje", rekao je Dodik.

On je poručio da rukovodstva u javnim preduzećima moraju ostvarivati dobre rezultate, a da u suprotnom slučaju odgovornost za loš rezultat mogu da smanje samo ekstremne objektivne okolnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije