Privreda

Dodik otvorio "Jahorina ekonomski forum 2017"

Dodik otvorio "Jahorina ekonomski forum 2017"
Dodik otvorio "Jahorina ekonomski forum 2017"

SARAJEVO - Goran Račić, predsjednik Organizacionog odbora, otvorio je drugi po redu Jahorina ekonomski forum 2017.

"Predvideli smo 10 panela na različite aktuelne teme.", izjavio je Račić.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, održao je pozdravni govor na Jahorina ekonomskom forumu 2017.

"Republika Srpska ima resurse, ali ih neadekvatno koristi i mi to moramo da osmislimo na najbolji mogući način", rekao je Dodik u hotelu "Termag" na Jahorini.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska mora da i dalje, ali mnogo više radi na planu razvoja energetskog sektora, kao i razvoja infrastrukture i privrede u cjelini, sve s ciljem većeg i produktivnieg zapošljavanja i brige o mladim naraštajima.

On je ukazao na neophodnost regionalne saradnje i stabilnosti, a ekonomija je, kako je poručio, pravi put za takvu razvojnu politiku.

Dodik je pozvao učesnike skupa, stručnjake iz oblasti ekonomije da slobodno iznesu svoje ideje, a da će on i njegovi saradnici pažljivo saslušati svaku dobru ideju i nastojati da se one provedu u djelo na dobrobit cijelog društva.

"Želja nam je da otvorimo dijalog o svim pitanjima bitnim za razvoj naše ekonomije, a imamo sreću da je predsjednik Srpske Milorad Dodik prepoznao našu ideju i podržao nas", istakao je Račić.

On je dodao da će biti riječi i o bolnim temama, o velikom odlasku mladih iz zemlje, odnosno nedostatku ambicije mladih koji ostaju. "Svi zajedno treba da prionemo na rad", poručio je Račić.

Na plenarnoj sjednici "Globalna ekonomska kretanja i male ekonomije", koja je uslijedila nakon ceremonije otvaranja, zajedno sa Dodikom učestvuju i ministar privrede u Vladi Srbije Goran Knežević i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, koji govore o načinima na koji se male ekiomnomije mogu prilagoditi globalnim promjenama.

Forum se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a u organizaciji Udruženja ekonomista "Svot".

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije