Privreda

Dodik svečano otvorio ski sezonu na Jahorini

Dodik svečano otvorio ski sezonu na Jahorini
Foto: Srna | Dodik svečano otvorio ski sezonu na Jahorini

JAHORINA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik svečano je na Jahorini otvorio ovogodišnju ski-sezonu, izražavajući uvjerenje da će ovo biti jedna od najuspješnijih sezona na ovoj olimpijskoj ljepotici.

"Želim da čestitam rukovodstvu Olimpijskog centra (OC) 'Jahorina' na veoma uspješnoj pripremi za početak sezone. Ovo je bilo moguće zahvaljujući agilnom radu i poslovima koji su obavljeni na planini uz pomoć Vlade Republike Srpske", rekao je Dodik.

On je naveo da je u prošlim i u ovoj godini uloženo više od 50 miliona KM u poboljšavanje komunikacija, a za ovu godinu odobreno je 11 miliona KM, za potrebe sistema za vještačko osnježavanje staza. 

"Jahorina je referentna destinacija za sve koji žele skijanje i odmor. Mislim da je prvi put sve urađeno maksimalno dobro i da su objedinjeni svi relevantni faktori, i javni i privatni, kako bi se Jahorina ponudila kao najbolji mogući izbor u ovom vremenu", rekao je Dodik. 

On je zahvalio svima koji podržavaju Jahorinu, a gostima je poželio ugodan boravak i odlično skijanje. 

Svečanom otvaranju ski-sezone prisustvovali su i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, načelnici opština u ovom dijelu Srpske i brojni gosti. 

Direktor OC "Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da Centar spremno dočekuje sezonu sa odlično uređenim i proširenim stazama. 

On je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović za izuzetnu i svesrdnu podršku razvoju OC "Jahorina", kao i predstavnicima lokalnih zajednica. 

Ljevnaić je ponovio da će Jahorina posebnu pažnju posvetiti djeci. 

Prema njegovim riječima, kapaciteti na Jahorini odlično su popunjeni. 

Nakon ceremonije zvaničnog otvaranja sezone 2017/2018. godina priređen je veličanstven vatromet, a popularni muzičar Dženan Lončarević održao je koncert ipsred hotela "Bistrica". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije