Privreda

Dogovorena saradnja sa ruskom delegacijom u oblasti privrede

Dogovorena saradnja sa ruskom delegacijom u oblasti privrede
Foto: Srna | Dogovorena saradnja sa ruskom delegacijom u oblasti privrede

BANJALUKA - Ministar industrije energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i predstavnici Nižegorodske oblasti u Rusiji dogovorili su u Banjaluci potpisivanje sporazuma o uspostavljanju međunarodnih i spoljnotrgovinskih veza u oblasti trgovine, privrede, naučno-tehničke i kulturne saradnje.

Na današnjem sastanku Đokića sa ruskom delegacijom koju je predvodio predsjednik Centra za privrednu saradnju sa Republikom Srpskom u oblasti Jurij Smorodov dogovoreno je i da sporazum bude potpisan u aprilu ove godine, kada bi u posjetu Srpskoj sa gubernatorom Nižegorodske oblasti došla i velika privredna delegacija.

Đokić je istakao da će potpisivanje sporazuma osnažiti mogućnost realizacije zajedničkih investicionih projekata, otvaranje novih proizvodnih kapaciteta i stvaranje direktnih veza između nižegorodskih privrednika i privrednika Srpske, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Srpske.

"Raduje nas činjenica da ste u Republiku Srpsku došli sa odlučnim namjerama da pokrenete konkretne poslovne aktivnosti i u tom smislu imaćete punu podršku Vlade Srpske", rekao je Đokić i dodao da je Srpska otvorena za sve vidove saradnje koji će biti predmet sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije