Privreda

"Energy Globe Award" otišla u Banjaluku i Sarajevo

"Energy Globe Award" otišla u Banjaluku i Sarajevo
"Energy Globe Award" otišla u Banjaluku i Sarajevo

BANJALUKA - Udruženje građana "Mozaik prijateljstva" iz Banjaluke i UG "Ruke" iz Sarajeva, koji zajedno organizuju volonterski projekat "Let's Do It", ovogodišnji su nacionalni dobitnici "Energy Globe Award" za Bosnu i Hercegovinu.

EGA je jedna od najprestižnijih svjetskih nagrada u području zaštite životne sredine. Svake godine se za dodjelu nagrade nominuje više od 1.000 projekata iz 170 zemalja. Obuhvata projekte od regionalnog, nacionalnog i globalnog značaja koji se bave očuvanjem resursa kao što su energija, korištenje obnovljivih izvora energije i smanjenje emisija CO2.

Cilj "Energy Globe Award" je podizanje globalnog nivoa zanimanja za održivost, ukazivanje na primjenjive primjere rješenja za zaštitu životne sredine te motivisanje ljudi na djelovanje na tom području.

"Let's Do It" projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i dosad je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 153.428 volontera, koji su očistili oko 12.500 tona otpada i zasadili 362.077 sadnica raznih vrsta drveća.

"Volonterske akcije 'Let's Do It - očistimo Zemlju za jedan dan' i 'Let's Do It - milion sadnica za jedan dan' su dosad organizovane u 113 opština i cilj nam je projektom obuhvatiti sve opštine u BiH", rekli su u "Mozaiku".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije