Privreda

ErSrbija uvela liniju za Sankt Peterburg

ErSrbija uvela liniju za Sankt Peterburg
ErSrbija uvela liniju za Sankt Peterburg

BEOGRAD - Er Srbija, srpska nacionalna avio-kompanija, obavila je prvi let iz Beograda do Sankt Peterburga, svoje druge destinacije u Rusiji. Istorijski let JU674 pošao je iz Beograda juče u 17:00 i sletio na aerodrom Pulkovo u Sankt Peterburgu u 20:40, gde je dočekan tradicionalnim pozdravom "vodenim lukom" iz vatrogasnih topova.

Novi direktni letovi će se obavljati tri puta nedjeljno avionom A319 koji je konfigurisan u dvije kabine, navodi se u sapštenju kompanije.

Sankt Peterburg je drugi grad po veličini u Rusiji i smatra se važnim kulturnim centrom, bogatog nasljeđa u oblasti umjetnosti i baleta, sa više od 200 muzeja, od kojih je najpoznatiji "Ermitaž".

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić je ovim povodom izjavio da raduje uspostavljanje putničkog saobraćaja za Sankt Peterburg, grad koji zauzima ključnu poziciju na severu Evrope i u velikoj Rusiji.

“Uz nekoliko opcija nedeljno, pogodna vremena polaska i dolaska i jednostavne konekcije preko Beograda ka ostatku Balkana i južnoj Evropi, očekujem da će linija za Sankt Peterburg postati veoma popularna među poslovnim putnicima i turistima koji su već iskazali veliko interesovanje", rekao je Kondić.

“Radujemo se što ćemo uspostaviti ovaj let upravo pred poznati festival ''Bele noći'', tokom koga Sankt Peterburg oživljavaju baletske i operske predstave, kao i izvođenja klasične muzike, i sa nestrpljenjem želimo da dočekamo poslovne putnike i turiste na našem avionu A319 u mesecima koji dolaze", dodao je Kondić.

Pored direktnih letova ka Rusiji, Er Srbija je zaključila sporazum o kod-šer saradnji na letovima koje obavlja avio-kompanija Aeroflot između Moskve i Kazanja, Krasnodara, Samare, Sočija i Sankt Peterburga.

Sankt Peterburg je četvrta nova destinacija koju je Er Srbija uvela ove nedjelje, nakon što su 15. juna uvedeni letovi za Hamburg i Ohrid, a 16. juna za Kijev.

Slijedi dugo očekivano uvođenje letova između Beograda i aerodroma JFK u Njujorku 23. juna, čime će ponovo biti uspostavljena direktna vazdušna veza između Srbije i Sjedinjenih Država, koja je prekinuta 1992. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije