Privreda

Hrvati u decembru potrošili oko 1,8 milijardi evra

Hrvati u decembru potrošili oko 1,8 milijardi evra
Foto: N.N. | Hrvati u decembru potrošili oko 1,8 milijardi evra
Srna

ZAGREB - Praznična potrošnja u decembru dostigla je 13,5 milijardi kuna /oko 1,8 milijardi evra/, milijardu kuna više nego što se pretpostavljalo, a u istraživanju Hrvatske privredne komore navodi se i da je većina građana na poklone potrošila između 13 i 66 evra.

U istraživanju ove komore navodi se da prvi rezultati potrošnje u decembru pokazuju da je, prema fiskalnim računima, potrošnja za praznike iznosila oko 1,8 milijardi evra.

Krajem novembra, Hrvatska privredna komora objavila je procjenu da će građani tokom decembra potrošiti 12,5 milijardi kuna /oko 1,7 milijardi evra/, što bi bilo 500 miliona kuna /oko 66,6 miliona evra/ ili oko 4,2 odsto više nego u decembru 2016. godine.

Istraživanje je pokazalo i da je najveći broj ispitanika, njih 39 odsto, na praznične poklone potrošio između 13 i 66 evra. Oko 21 odsto ispitanih potrošilo je manje od 13 evra ili ništa.

Oko 40 odsto anketiranih je ispod jelke ostavilo igračke, a kupovala se i kozmetika /37 odsto/, zatim obuća i odjeća /36 odsto/, te delikatesni prehrambeni proizvodi /25 odsto/.

Istraživanje je sprovedeno onlajn na 1.300 ispitanika od 22. do 29. decembra 2017. godine, saopšteno je iz Hrvatske privredne komore. 

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

euchariadanielloanfirm

zajam! zajam!! zajam!!! Tražite uglednu i akreditiranu privatnu tvrtku koja daje zajmove životnom vremenu. Mi pružamo sve vrste kredita na vrlo brz i jednostavan način, osobni zajam, auto kredit, Home zajam, studentski zajam, poslovni zajam, investicijski zajam, debt consolidation, i još mnogo toga. Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Trebate li kredit za konsolidaciju ili hipoteku? Nemojte tražiti više jer smo ovdje kako bismo sve vaše financijske poteškoće učinili stvarom iz prošlosti. Mi kreditiramo sredstva za pojedince i tvrtke kojima je potrebna financijska pomoć po stopi od 2%. Nije potreban broj socijalnog osiguranja i nije potrebna provjera kredita, 100% zajamčeno. Želim koristiti ovaj medij kako bismo vas obavijestili da pružamo pouzdanu i korisničku pomoć, a mi ćemo vam rado ponuditi zajam. Zato nas e-poštom šaljite na adresu: (euchariadanielloanfirm (a) g m a i l . com) kako biste se prijavili za kredit.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije