Privreda

"Hrvatski telekom" otpušta 60 radnika, otpremnina 30.000 €

"Hrvatski telekom" otpušta 60 radnika, otpremnina 30.000 €
Foto: N.N. | "Hrvatski telekom" otpušta 60 radnika, otpremnina 30.000 €

ZAGREB - "Hrvatski telekom" (HT) do kraja marta namjerava da otpusti oko 60 zaposlenih, uz pro-sječnu otpremninu od 230.000 kuna (oko 30.000 evra) bruto i druge stimulativne uslove, saopštio je HT.

Smanjenje broja zaposlenih HT obrazlaže obezbjeđivanjem uslova za razvoj i prilagođava-njem poslovanja tržišnim i tehnološkim trendovi-ma.

"U sklopu promjena je i smanjenje broja radnika iz poslovno uslovljenih razloga. Utvrđen je višak od oko 60 zaposlenih kojima kompanija, iz poslovno uslovljenih razloga, do 31. marta 2018. namjerava otkazati ugovore o radu", kaže se u obavještenju.

Dodaje se kako se smanjenje broja radnika sprovo-di u skladu sa Zakonom o radu i kolektivnim ugo-vorom te da mu se pristupa "s punom socijalnom osjetljivošću i odgovornošću". Tako je, kako se na-vodi, uz otpremninu garantovanu kolektivnim ugovorom, donesena odluka o dodatnim, stimula-tivnim otpremninama koje će se isplatiti radnicima u zavisnosti od radnog staža u kompaniji, a za određene kategorije radnika obezbijeđena je i ispla-ta posebnog dodatka u iznosu od šest plata.

Prosječna otpremnina po zaposleniku iznosi 230.000 kuna bruto (oko 30.000 evra), kažu u HT-u.

Osim uvećanih otpremnina, HT je zaposlenima obezbijedio stručnjake koji ih savjetuju o lakšem snalaženju na tržištu rada i rješavanju njihovog ra-dnog statusa, a dodatno radnicima koji odlaze iz kompanije HT subvencionira edukacije po izboru u iznosu do pet hiljada kuna.

(Poslovni.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije