Privreda

I "Zara" bi da šije u Srbiji

I "Zara" bi da šije u Srbiji
Foto: Ilustracija | I "Zara" bi da šije u Srbiji

BEOGRAD - Trgovački lanac tekstila "Inditeks", s čuvenim brendovima "Zara", "Zara houm", "Masimo Duti", "Stradivarijus" i "Berška", čiji je vlasnik Amansio Ortega, zainteresovan je za tekstilce u Srbiji, piše današnja "Politika".

List navodi da u Privrednoj komori Srbije očekuju dolazak Orteginih menadžera, s namjerom da prokrstare zemljom u potrazi za partnerima koji bi proizvodili za njegove robne kuće širom svijeta.

Ovaj španski magnat je 2016. godine izbio na prvo mjesto liste najbogatijih na svijetu američkog magazina "Forbes".

S dostignutim bogatstvom procijenjenim na 79,5 milijardi dolara prošle godine je srušio s trona Bila Gejtsa, čiji je imetak vrijedeo 78,5 milijardi.

Sekretar Udruženja za industriju tekstila, odjeće, kože i obuće PKS Milorad Vasiljević izjavio je da je "Inditeks" još jedan u nizu velikih kupaca i trgovaca odećom i obućom zainteresovanih za partnere u Srbiji.

List navodi da će na jesen u pratnji turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana, s namjerom da investiraju, doći i nekoliko turskih tekstilnih magnata.

U PKS očekuju i kupce i kupce i distributere odjeće i obuće iz Njemačke, a njihov dolazak priprema Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), navodi "Politika".

Prema riječima Vasiljevića, njihova potraga za partnerima i organizacija poslova trajaće naredne dvije-tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije