Privreda

Imenovani novi v.d. direktora infrastrukture i transporta u ŽRS

Imenovani novi v.d. direktora infrastrukture i transporta u ŽRS
Foto: N.N. | Imenovani novi v.d. direktora infrastrukture i transporta u "Željeznicama RS"

DOBOJ - Nadzorni odbor "Željeznica Republike Srpske" (ŽRS) na današnjoj sjednici smijenio je dosadašnje direktore infrastrukture i prevoza i na te pozicije u svojstvu vršilaca dužnosti imenovao Branka Ilinčića, diplomiranog inženjera, i Dragana Subašić, saobraćajnog inženjera, rekao je Srni predsjednik Nadzornog odbora Ratko Đuričić.

"Nadzorni odbor je odavno bio nezadovoljan poslovanjem preduzeća jer je dosadašnja uprava imala probleme sa izvršenjem planova poslovanja. Infrastruktura i prevoz su osnovne djelatnosti ŽRS i tu smo tražili veću produktivnost", naveo je Đuričić.

On je istakao da su ŽRS i u fazi reforme zbog čega Nadzorni odbor smatra da je potrebna efikasnija uprava koja može pratiti taj proces i, s druge strane, izvršavati planove poslovanja.

Đuričić je naglasio da resorno ministarstvo sada stvara ambijent za reformu ŽRS jer se pokušava ispraviti mnogo toga što je loše urađeno u prošlosti.

On je naveo da je neophodna finansijska konsolidacija i stvaranje preduslova za dalji rad napredak preduzeća, naglasivši da su stvoreni svi preduslovi za kredit Svjetske banke, ali da to zavisi i od nivoa BiH jer su potrebne određene saglasnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije