Privreda

Istražna komisija za Agrokor prestala s radom

Istražna komisija za Agrokor prestala s radom
Foto: Ilustracija | Istražna komisija za Agrokor prestala s radom

ZAGREB - Istražna komisija za Agrokor prestaje s radom, izjavili su poslanici vladajuće hrvatske koalicije i članovi Komisije.

Milijan Brkić, Marija Jelkovac, Ante Babić, Josip Borić i Stjepan Čuraj. Njih pet koji predstavljaju većinu i bez čijeg prisustva Komisija ne može da nastavi s radom potpisali su zajedničku izjavu u kojoj stoji da Komisija prestaje s radom jer je odluka o istrazi u aferi Agrokor postala pravomoćna.

"Zastupnici Milijan Brkić, Marija Jelkovac, Ante Babić, Josip Borić i Stjepan Čuraj izjavljuju da je Istražno povjerenstvo temeljem članka 4. stavka 2. Zakona o istražnim povjerenstvima prestalo s radom s danom 20. studenog 2017. godine", stoji u dokumentu kojim se ukida Istražn komisija. 

"Naime, članak 4. stavak 2. Zakona o istražnim povjerenstvima propisuje da će istražno povjerenstvo, ukoliko je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju za čije istraživanje je prethodno osnovano istražno povjerenstvo, odmah prestati s radom. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu je dana 20. studenog 2017. g. odbio žalbe protiv rješenja o provođenju istrage Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu u kaznenom progonu protiv Ivice Todorića i dr. čime je rješenje o provođenju istrage protiv Ivice Todorića i dr. istog dana postalo pravomoćno", stoji u obrazloženju.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije