Privreda

Jusko: Sve aktivnosti vezane za Pelješki most prestale 2006.

Jusko: Sve aktivnosti vezane za Pelješki most prestale 2006.
Foto: N.N. | Jusko: Sve aktivnosti vezane za Pelješki most prestale 2006.

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko rekao je da je pitanje Pelješkog mosta jedno od najčešće postavljenih pitanja otkako je došao na poziciju ministra, a u vezi sa današnjim potpisivanjem ugovora o početku izgradnje.

"Ja mislim da je jedno od najčešće postavljanih pitanja od kada sam došao na poziciju ministra komunikacija i prometa bilo vezano za Pelješki most. Radi se o slučaju koji je star oko 11 godina, više puta sam rekao da sve aktivnosti koje su bile vezane za Pelješki most prestale su u 2006. Ekspertni timovi su se više puta sastajali kada je riječ o tehničkim pitanjima", kazao je Jusko.

Dodao je da se o granicama nije razgovaralo.

"Međutim, nije se razgovaralo o granicama. I u posljednje vrijeme se upravo o tome dosta govori, koliko su granice problem. Prije par mjeseci Parlament BiH je donio Zaključak da se obustave sve aktivnosti vezane za izgradnju Pelješkog mosta ja sam i tada obraćajući se parlamentarcima rekao da ću u potpunosti poštovati svaku instrukciju koju mi daju. Od tada do sada ovo Ministarstvo nije dobilo instrukciju toga tipa i budite uvjereni da je bilo šta došlo ono što je u okviru naših nadležnosti da bi mi uradili", poručio je Jusko.

Istakao je da BiH nije obaviještena od hrvatske vlade u vezi sa gradnjom Pelješkog mosta.

"Mi nismo obaviješteni od strane hrvatske vlade po pitanju gradnje Pelješkog mosta, koliko znam nije ni Vijeće ministara ali komunikacija kada je u pitanju gradnja Pelješkog mosta trebala je da se realizuje prije više od deset godina. Niti jedan ministar nema ekskluzivno pravo da povuče bilo kakav potez u ovom momentu, jasno da mora i Vijeće ministara, ali prije svega Parlament BiH dati instrukcije šta treba da se radi u ovom momentu", rekao je Jusko za N1.

Vezana vijest: Potpisan ugovor o gradnji Pelješkog mosta

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije