Privreda

"Kaldera Company" - U rangu sa svjetskim renomiranim proizvođačima

"Kaldera Company" - U rangu sa svjetskim renomiranim proizvođačima
Foto: N.N. | "Kaldera Company" - U rangu sa svjetskim renomiranim proizvođačima
Dejan Tovilović

LAKTAŠI - Tim inženjera iz preduzeća "Kaldera Company" iz Laktaša razvio je i usavršio srednjenaponska postrojenja za primarnu distribuciju električne energije, koja su testirana u međunarodno akreditovanoj laboratoriji, čime su svrstani u rang svjetskih renomiranih proizvođača u sektoru elektroenergetike.

Njihov visokoobrazovani kadar razvio je ćelije 12kV i 36kV, koje su trenutno u završnoj fazi testiranja.

Takođe, ovaj tim proizveo je jedan od najsavremenijih sistema za ispaljivanje protivgradnih raketa, čime su, kako poručuju, pokazali da domaće kompanije mogu proizvoditi i najsavremenije sisteme.

Osnovano 1991. godine, uspješno posluje kao proizvodno-uslužno preduzeće u sektorima elektroenergetike i telekomunikacija, uključujući očuvanje prirodnih resursa i prevenciju zagađenja.

Od osnivanja je u vlasništvu Milenka Čičića i trenutno zapošljava 180 radnika, koji dugogodišnjim iskustvom, znanjem i kvalitetom izvršavaju sve planirane zadatke.

"Znamo da su zaposleni naš glavni strateški resurs i obavezujemo se da ih zaštitimo i podstičemo da ostvare maksimum svojih potencijala, budući da je to ključni faktor održive konkurentske prednosti. Redovno ulažemo u edukaciju i stručno usavršavanje kadrova. Zaposlene tretiramo kao partnere i oni se ponašaju kao partneri, što doprinosi uspješnom ostvarivanju visoko postavljenih ciljeva", poručuju iz "Kaldera Companyja".

Kažu kako je njihova misija ne samo da odgovore na potrebe svojih potrošača, već i da konstantno streme ka višem i boljem kvalitetu, te da ostanu najbolji i opravdaju svoj prestiž.

"Zaposleno osoblje i vlasnik svoje interese ostvaruju kroz postizanje potpunog zadovoljstva kupaca i krajnjih korisnika proizvoda i usluga, uz zadovoljavanje potreba društvene zajednice i interesa poslovnih partnera u tržišnom konceptu poslovnih odnosa", kažu u ovom preduzeću.

Inače, u pitanju je "Siemensov" licencirani proizvođač srednjenaponskih postrojenja, a pored njih uspješno sarađuju sa svjetski priznatim kompanijama ABB i "Schneider Electric", s kojima je uspješno realizovan niz zajedničkih projekata, a postoje i značajni projekti u fazi realizacije.

"Kaldera Company" je u učestvovala u izgradnji i rekonstrukciji više trafo-stanica (TS), čiji je investitor "Elektroprenos Banjaluka", a s ciljem obezbjeđenja veće stabilnosti i pouzdanosti u napajanju električnom energijom.

Izgrađena je i u rad puštena TS Laktaši 2, čime industrijska zona u Aleksandrovcu može da primi nove firme, te osnaži privredu opštine, kao i privredu RS i BiH. U ovoj godini uspješno je okončana rekonstrukcija TS Bileća, izgradnja TS Gradiška 2, te isporuka srednjenaponskog postrojenja za rekonstrukciju TS Nevesinje. U fazi realizacije je adaptacija TS Pale.

Trenutno je veliki broj kadra angažovan na proizvodnji ćelija srednjeg napona za TS Gradiška 1, TS Kozarska Dubica, TS Banjaluka 9 i TS Prijedor 1. Riječ je o višemilionskim ugovorima potpisanim s "Elektroprenosom BiH".

U segmentu izgradnje i rekonstrukcije dalekovoda, njihovi željezno-rešetkasti stubovi predstavljaju značajan proizvod u zemlji i inostranstvu, što potvrđuje uspješna izgradnja dalekovoda Kotor Varoš - Ukrina, te upravo započeta izgradnja dalekovoda Gacko - Nevesinje i voda TS Prijedor 5 - RTS Kozarac.

"Kaldera Company" proizvodi i srednjenaponsku opremu za male i srednje hidroelektrane, čemu svjedoči uspješno realizovana izgradnja male hidroelektrane Mesići, a u izgradnji je i hidroelektrana Bogatići Nova na rijeci Željeznici u opštini Trnovo.

 

Naziv: "Kaldera Company"

Sjedište: Laktaši

Osnovano: 1991.

Djelatnost: Proizvodnja uređaja za distribuciju i kontrolu električne energije

Broj zaposlenih: 180

Kontakt: www.kalderacompany.com, 051/580-654, 580 625

O projektu

Projekat "50+" pokrenuli su "Nezavisne novine" i Privredna komora Republike Srpske, a u okviru Projekta promocije domaće proizvodnje "Naše je bolje".

On će trajati tokom 2017. godine, a planirano je kontinuirano predstavljanje uspješnih preduzeća koja posluju u Republici Srpskoj, a zapošljavaju 50 i više radnika.

Cilj projekta je predstaviti što više pozitivnih primjera kako bismo podstakli investicije i razvojne programe i kako bi javnost bila upoznata s poslovnim mogućnostima, proizvodnim asortimanom ili uslugama koje pružaju domaće kompanije. Biće predstavljena prirodna bogatstva, kao i turistički potencijali. Projekat su podržali grad Prijedor i opština Derventa.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije