Privreda

Mljekara Meggle iz Bihaća otvorila novi proizvodni pogon

Mljekara Meggle iz Bihaća otvorila novi proizvodni pogon
Mljekara Meggle iz Bihaća otvorila novi proizvodni pogon

BIHAĆ – Gospodin Toni Meggle, svjetski poznati biznismen i vlasnik globalnog branda Meggle, svojim je dolaskom u Bihać svečano ozvaničio početak rada nove Tetra Pak EDGE linije. Bihaćka mljekara od danas je bogatija za još jedan suvremeni proizvodni pogon.

"Drago mi je da Meggle u poslijeratnom razvoju Bosne i Hercegovine predstavlja pozitivnu priču. Veoma sam ponosan na činjenicu da po istraživanjima, Meggle ubjedljivo drži prvo mjesto kao najprepoznatljiviji, najkorišteniji, najomiljeniji i najkupovaniji brand u Bosni i Hercegovini“, istaknuo je gospodin Toni Meggle obraćajući se novinarima prilikom otvaranja pogona.

Gospodin Meggle jedan je od najznačajnijih investitora u ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine. Tokom 20 godina rada Meggle BiH, u našu zemlju investirano je preko 40 milijuna KM u domaću proizvodnju. Samo u ovoj godini ovadomaća kompanija je investirala oko 16 milijuna KM u razvoj poslovanja ali i bh. ekonomiju.

„Želimo dati samo najbolje od domaćeg mlijeka koje proizvode farmeri iz Bosne i Hercegovine. Otvaranje nove Tetra Pak EDGE linije rezultat je našeg dugogodišnjeg rada, posvećenosti i osluškivanja potreba tržišta. Na policama ćete ove proizvode prepoznati po modernom dizajnu i suvremenom pakiranju s'two step' otvaračem i oblikom za praktičnije rukovanje“,dodao je gospodin Meggle.

Prilikom posjete Bihaću, gospodin Toni Meggle se susreo s gradonačelnikom ovoga grada, te visokim funkcionerima iz Bosne i Hercegovine.

Na kraju svog obraćanja gospodin Meggle je istaknuo da je jako sretan što je na vrijeme prepoznao potencijal naše zemlje, kvalitetu domaćeg mlijeka, odličan kadar, posebice lokalni menadžment.

Meggle porodicu u BiH danas čini preko 2.500 farmera i preko 200 zaposlenih koji imaju za cilj na tržište plasirati najbolje od domaćeg mlijeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije