Privreda

Mnogobrojni investitori zainteresovani za ulaganje u Trebinje

Mnogobrojni investitori zainteresovani za ulaganje u Trebinje
Mnogobrojni investitori zainteresovani za ulaganje u Trebinje

TREBINJE - Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović izjavio je da je Investiciona konferencija "Investiraj u Trebinje" uspješno završena, a dogovoreni su ozbiljni projekti.

"Mnogobrojni investitori su, prvenstveno, zainteresovani za ulaganja u poljoprivredu, izgradnju fabrika dječije hrane, tekstilnu idustriju, medicinsku opremu, fabrika boja i lakova, izgradnju benzinskih stanica, dva hotela i filmskog centra", rekao je Petrović novinarima. 

Nakon završene dvodnevne konferencije, kojoj su prisustvovali investitori iz više država, privredne komore iz Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH i ambasadori susjednih zemalja, istaknuto je da će u narednih mjesec dana Gradska uprava odgovoriti na pisma namjere investitora. 

On je dodao da je urađena promocija svih vrijednosti grada sa kvalitetnim moderatorima i panelistima, te video i štampanim prilozima. 

"Svi investitori su oduševljeni kapacitetima i potencijalima grada Trebinja, prvenstveno u novim zonama širenja grada, a to su ekonomske i poslovne zone i vidjeli su svoju šansu za započinjanje biznisa i da ostvare profit na teritoriji grada", istakao je Petrović. 

On je rekao da se stvorila atmosfera da se i narednih godina održavaju slični skupovi, a da će već na sljedećem biti predstavljena mjerljivost uspjeha ovogodišnje konferencije. 

Petrović je u ime Tima za investicionu konferenciju zahvalio svima koji su pomogli organizaciju i finasijski podržali održavanje ovog skupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije